Петък, 20 Септември 2024

На "Уембли" футболът победи страха 80 000 пяха Марсилезата на "Уембли", принц Уилям поднесе венец

На
Публикация   18 Ноемв, 2015   /     akcent.bg   /     151

Англия победи с 2:0 Франция в приятелски мач на "Уембли", като двубоят бе изцяло под знака на обединението и солидарността на двете нации.

Мачът бе много повече от контролна среща, защото премина в контекста на атентатите в Париж от 13 ноември, когато множество хора загинаха от терористични атаки във френската столица.

Играчите и на двата отбора и голяма част от публиката изпеяха заедно химна на Франция - Марсилезата, в знак на съпричастност и единство в борбата срещу тероризма.

Все пак на терена домакините показаха повече хубави неща и заслужено стигнаха до успеха с два безответни гола, дело на Деле Али и Уейн Рууни. "Петлите" явно още бяха под влиянието на изживяното в петък и така и не демонстрираха добрата си форма от последно време.

Мерките за сигурност на стадиона бяха силно затегнати, за да бъдат намалена в най-голяма степен възможността за нов кошмар. Преди мача принц Уилям, заедно с двамата селекционери - Дидие Дешан и Рой Ходжсън, поднесе венци в памет на загиналите в атентатите.

Двубоят бе предшестван и от минута мълчание. На срещата присъства и премиерът на Англия Дейвид Камерън. "Това бе една много специална вечер.

Показахме на света, че футболът победи страха. Това е велика игра, в която няма разделение на религия и раса. По-сплотени сме от всякога", сподели Камерън.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha