Петък, 20 Септември 2024

Булстрад Арена ще е домакин на Световното първенство по спортни танци

Булстрад Арена ще е домакин на Световното първенство по спортни танци
Публикация   10 Ноемв, 2015   /     akcent.bg   /     355

 

 

На 21 и 22 ноември в зала „Булстрад Арена“ ще се проведе Открито Световно първенство по спортни танци/WDSF World open ruse 2015/.

 

Състезанието е включено в официалния спортен календар на световната федерация по спортни танци и се очаква с голям интерес от цялата международна танцова общност. Изпълненията на танцовите двойки ще бъдат оценявани от лицензирани международни съдии от 18 националности.

Очаква се в състезанието да вземат участие голям брой танцови двойки от световния елит, които ще се борят за максимален брой точки за Световната ранг листа.           

 

Организатори на първенството са Община Русе, Общински младежки дом – Русе, Българска федерация по спортни танци и Клуб по спортни танци „Настроение“, който през тази година ще отбележи своя 30 годишен юбилей и тридесето издание на състезанието за Купата на кмета на Община Русе.

 

       Програма – 21.11.2015 г./събота/

       10.30 часа – начало на   І част /Зоново първенство/

       15.30 часа – начало на  II част /Международен турнир/

       19.00 часа – начало на ІІI част /Официално откриване и финали/

     

     Програма – 22.11.2015 г./неделя/

       11.00 часа – начало на   I част /Зоново първенство/

       15.30 часа – начало на  II част/Международен турнир/

       19.00 часа – начало на III част/Начало финали и закриване/                  

 

Състезанията, които провежда Световната федерация по Спортни танци /WDSF/ са:

 

1. Световно първенство – провежда се един път годишно за различните дисциплини: Латиноамерикански танци, Стандартни танци, Десет танца и за различни възрастови групи /юноши, младежи, двойки над 19 години/ -  излъчва световните шампиони за съответната възраст и дисциплина.

 

2.     Европейско първенство – също като световното.

 

3.     Световна и Европейска купа – също като световното и европейското първенство, с тази разлика, че на Световно и Европейско първенство могат да участват шампиона и вицешампиона на държавите членки на WDSF, а на купите участват първата и втората двойка от националните ранг листи на държавите членки на WDSF.

 

4.     Открити международни турнири валидни за набиране на точки за Световната ранг листа:

-         WDSF OPEN – Открит международен турнир по стандартни или латиноамерикански танци – състезанието с най-нисък ранг

WDSF INTERNATIONAL OPEN – Открит международен турнир по стандартни или латиноамерикански танци – следващо по ранг състезание, което носи по-голям брой точки за Световната ранг листа

-   WDSF WORLD OPEN – Открито Световно първенство по стандартни или латиноамерикански танци – състезанието с най-висок ранг от веригата състезания на WDSF, което носи най-голям брой точки за Световната ранг листа.

  

Състезанията, които ще се провеждат в Русе през тази година ще бъдат : WDSF WORLD OPEN по стандартни танци и WDSF INTERNATIONAL OPEN по латиноамерикански танци.

Изключително престижни състезания, които са много привлекателни за танцовите двойки от Световния елит.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha