Вторник, 15 Октомври 2024

Близо 200 километра ще изминат за ден студенти и преподаватели на Русенския университет в лекоатлетически и велосипеден пробег

Публикация   06 Ноемв, 2015   /     akcent.bg   /     277

       Студенти и преподаватели от Русенския университет ще се включат в лекоатлетически и велосипеден пробег в неделя, 8 ноември. Спортната инициатива ще започне от филиалите на университета в Силистра и Разград и ще приключи в Русе. Стартът на двата лъча ще бъде даден от директорите на филиалите, доц. Теменужка Богданова в Силистра и доц. Станка Дамянова в Разград, в 10:00 часа, а финалът ще е около 17:30 часа пред ректората на Русенския университет.

 

     Лекоатлетите ще преминат 75-километрово трасе от Разград до Русе, а велосипедистите ще преодолеят 120-те километра от Силистра до Русе.

 

      Поводът за спортното събитие е отбелязването на 70-годишнината на  Русенския университет. Пробегът е част от Зелената спартакиада „Периметър 70 х 8”, която се провежда под патронажа на ректора,  чл.-кор. проф. Христо Белоев. Главни инициатори са Университетският спортен център, Спортно туристическо и природозащитно дружество “Академик” – Русе и Студентският съвет.

 

      Университетската Зелена спартакиада включва спортни и туристически прояви, които укрепват здравето и духа на студенти, преподаватели и служители, разширяват знанията, уменията и мирогледа им и демонстрират достижения на сборни групи и екипи, обединени от повода - празника на Русенския университет. Тази година се отбелязват още две годишнини - 60 години академичен спорт в Русе и 55 години СТПД „Академик“.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha