Над 260 вида уиски опитаха гостите на Уиски Фест София 2015

Над 260 вида уиски опитаха гостите на Уиски Фест София 2015
Публикация   06:11     03 Ноемв, 2015 /     akcent.bg   /     489

 

От 30 октомври до 1 ноември Уиски Фест София отново събра на едно място всички любители и жадни за знания в областта на уиски културата. По време на тридневното събитие, което се проведе в Sofia Event Center в Paradise Mall, посетителите опитаха повече от 260 вида уиски.

Тази година фестивалът посрещна своите посетители с над 30 щанда, на които бяха представени известни и екзотични марки на десетки световни дестилерии. Гостите на събитието имаха възможност да дегустират повече от 45 шотландски, 12 американски, 14 ирландски и 6 японски марки уиски.

На специални цени в магазина на фестивала ще се продават всички марки уиски, както и специализирана литература, дегустационни чаши и аксесоари.

И през трите фестивални дни се проведоха Майсторски класове, като програмата им включваше 22 теми. В рамките им любителите опитаха специални селекции от известни брандове и научиха полезна информация от вещи в алкохолния бранш лектори.

Тази година имаше и няколко новости, сред които комбиниране на уиски с престижна марка сирена, уиски дебати, а петимата носители в България на престижната титла Keeper of the Quaich се събраха заедно, за да засвидетелстват уважение към шотландското уиски.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още