Вторник, 15 Октомври 2024

„ТМ-Технолоджи” АД е първата и единствена в момента фирма в региона с лиценз за търговия с ел енергия

„ТМ-Технолоджи” АД  е първата и единствена в момента фирма в региона с лиценз за търговия с ел енергия
Публикация   31 Окт, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     3621

Само за няколко месеца клиенти са привлечени от цялата страна и от Балканите

      Добре познатата русенска фирма „ТМ-Технолоджи” АД разшири дейността си. Дружеството е първото в региона, получило  Лиценз за „Търговия с ел. енергия и координатор на балансираща група” и с бързи темпове осъществява сделки на вътрешния пазар и на Балканите. Това заяви специално за www.akcent.bg търговския директор Благой Голубарев.

      Свободният пазар на ел. енергия е познат сравнително отскоро в България. Началото му стартира през 2005 г. само за най-големите консуматори. Едва от 2015 г. става достъпен за стопански потребители средно и ниско напрежение. Очаква се за битовите клиенти това да се случи през 2016 г., смята Голубарев.

      С освобождаването на пазара на ел. енергия се цели създаването на силно конкурентна среда, което води до предлагане на по-ниски справедливи цени. За да бъде правилно разбран процеса, е необходимо да се знае, че електрическата енергия е стока като всички останали. Тя се произвежда в ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ и т.н. и само тази част от „стоката” подлежи на договаряне. Останалото са услуги и такси по пътя на нейната доставка до клиента, които са определени от държавните органи и се заплащат на разпределителните дружества.

     „ТМ-Технолоджи” АД може да предложи и решение на спорни въпроси и казуси, възникнали с разпределителните дружества. За съжаление такива ситуации не са рядкост при по-големите потребители на ток.

      Безспорния успех на тази дейност се дължи на екип от специалисти, ръководен от Благой Голубарев. Самият той има дългогодишен стаж и опит в енергетиката. Работи в сферата на свободния пазар на ел. енергия от самото начало на създаването му. Преди това е бил ръководител в ел. разпределително дружество, така че притежава компетентност от всички страни на процеса. Екипът му за търговия е от експерти с които заедно са работили успешно в тази област. Освен това може да разчита и на звеното по поддръжка и ремонт на ел. съоръжения към „ТМ-Технолоджи” АД. Това може допълнително да намали разходите на клиентите.

      Не е за пренебрегване и фактът, че „ТМ-Технолоджи” АД е дружество със 100% с българско участие, което успешно се развива на свободния пазар за ел. енергия.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha