Вторник, 15 Октомври 2024

Ford е марка №1 за лекотоварни автомобили

Ford е марка №1 за лекотоварни автомобили
Публикация   12 Окт, 2015   /     akcent.bg   /     259

Новите модели определят ръста от 10% на продажбите на Ford-Европа за първите три тримесечия на 2015 г.

Европейските продажби на Fordотново са се увеличили през септември, тласкани от силното търсене на изцяло новите или значително освежени модели, начело с новото Mondeo, семействотоSUVавтомобили и лекотоварната гама.

 

Fordе продал общо 140 300 автомобила на традиционните си 20 европейски пазара* през миналия месец и 978 800 автомобила за първите 9 месеца на годината – ръст от съответно 8% и 10% на годишна база.

 

Общият пазарен дял на компанията е 8.9% през септември и 8.1% за 9-те месеца – най-добрия общ пазарен дял за първите 3 тримесечия от 2011 г. насам. Ford е марка №1 по продажба на лекотоварни автомобили в Европа за септември и за първите 9 месеца на годината – изкачване от 7-ото място през 2012 г. и остава втората най-продавана марка в Европа по общи продажби и за леки автомобили.

 

„Ние предлагаме на нашите клиенти не само една от най-новите и разнообразни автомобилни гами в индустрията, но и широка гама от технологии, вкл. ефективнитебензинови EcoBoost двигатели“, заяви Ролант де Ваард, Вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги във Ford-Европа. „Днес един от четири автомобила се поръчва с EcoBoost технологията на Ford, а една от пет коли – смногократно награждавания 1.0-литров EcoBoost двигател.“

 

Продажба на леки автомобили
Силният период на
Fordе следствие от разрастването на продуктовата гама на компанията, начело с представянето на нови модели.

 

Почти 10 000 европейски клиенти са поръчали новия FordMustang, чийто продажби в Европа стартираха това лято за първи път в 51-годишната история на легендарния спортен автомобил.

 

Продажбите на новото Mondeo са с ръст от 45% през септември и 60% от началото на годината. Клиентските поръчки на новия Focus са се увеличили с близо 37% през септември. Fiesta продължава да е най-продаваният малък автомобил в Европа за първите 8 месеца на 2015 г., според данните на JatoDynamics.

 

Продажбите на SUV гамата на Fordсъщо продължават да нарастват. Продажбите на Kuga през септември и за първите 9 месеца са най-високите от представянето на първото поколение на модела през 2008 г. Продажбите на компактния EcoSport се увеличиха двойно през септември в сравнение със септември 2014 г.

 

Продажба на лекотоварни автомобили
Fordе№1 по продажби на лекотоварни автомобили през септември и от началото на годината, като търсенето на изцяло новата и разширена гама лекотварни автомобили, включваща Transit, TransitCustom, TransitConnect, TransitCourierи пикапаRanger, продължава да расте. Продажбите на лекотоварните автомобили са се увеличили с 26% за първите 9 месеца на годината. Пазарният дял за този период е нараснал с 1.5 процентни пункта до 12.8% – най-добрия пазарен дял за близо две десетилетия. Клиентските поръчки на Transit са се увеличили с 25% през септември.

 

Търсенето на пикапа Ranger продължава да расте, като продажбите през септември са се увеличили със 17% – най-добрите септември и първи 3 тримесечия от премиерата на модела през 1999 г. Клиентските поръчки за Ranger са се увеличили със 73% през септември. Ranger заемаше първата позиция по продажби на европейския пазар на пикапи през първите 7 месеца на тази година, споредпоследните налични данни.

 

Представяне на нови модели
На скорошното Автомобилно изложение във Франкфурт Ford потвърди представянето на 5 изцяло нови или обновени модела, които ще се състезават в SUV и кросоувър сегмента в Европа в следващите 3 години, започвайки с големия SUVEdge в началото на следващата година.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha