Вторник, 15 Октомври 2024

Тестват водния скрубер на Олео протеин на площадката на бившето КТМ

Тестват водния скрубер на Олео протеин на площадката на бившето КТМ
Публикация   09 Окт, 2015   /     akcent.bg   /     710

Първите резултати са обнадеждаващи, отчита се значително намаление на производствените миризми

 

Във връзка с възложените проверки от областна администрация и направените предписания от РИОСВ към голяма част от проверените производствени мощности на Територията на бившето КТМ, Олео протеин ЕООД монтира съоръжение за пречистване на въздуха  /воден скрубер/ в цех пресово- подготвителен.

След като беше получено строителното разрешение и извършен монтаж на съоръжението, в момента се извършват задължителните технически проби за настройка работата на съоръжението.

Ще пречиства въздуха от съоръжение за термична обработка на рапица и слънчоглед преди пресоване.

Следващата седмица ще бъдат направени замервания от независима специализирана лаборатория, които ще покажат ефективността на съоръжението. Резултатите от замерванията ще бъдат предоставени на всички заинтересовани от решаването на проблема институции и организации.

След първоначални полеви тестове в работен режим, работещи в района вече отчитат значителна подобрение качеството на въздуха /значително по-малко специфични за производството миризми/.

Както вече Акцент.БГ писа, стойността му е над 60 000 лева.

 

   Съоръжението работи на принципа- третиране на изходящите газове по метода на адсорбация /отлагане на миризмите върху течен носител/. То е произведено в България по лиценз на световен лидер в областта на екологията. Подобна инсталация се монтира за първи път в страната, но за държави като Германия и Франция не е прецедент.

 

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha