Вторник, 15 Октомври 2024

„Загорка“ инвестира 2 млн. евро в продукта „Ретро“

„Загорка“ инвестира 2 млн. евро в продукта „Ретро“
Публикация   07 Окт, 2015   /     akcent.bg   /     604

До лятото компанията ще изгради нова пречиствателна станция към завода в Стара Загора

„Загорка“ АД ще изгради нова пречиствателна станция и производствени линии към пивоварната си в Стара Загора, за да продължи да развива продукта си „Ретро“.

До лятото на следващата година се очаква да приключи окончателно изграждането на новата пречиствателна станция. Общата стойност на инвестицията е 2 млн. евро. Пречиствателната станция ще покрива производството на 2 млн. хектолитра бира, съобщи "Капитал".

За цялостното обновяване на сградния фонд на пивоварната са предвидени 500 хил. евро. След него помещенията трябва да отговарят на усилията за термо и слънцезащита, също така и на всички други изисквания за съвременна сграда. С изграждането на пречиствателната станция ще бъде подменена и канализацията в самата пивоварна, за да е възможно всички потоци на дъждовната вода да се вливат в нея. 

През 2016 г. ще реализира проект за цялостно обновяване на административната си сграда. Главните ремонти и строителните дейности са част от заложения „План 2020“, който формира облика на пивоварната през 2020 година.

Освен че компанията ще продължи развитието на „Загорка Ретро“, тя ще наблегне и на производството на сайдери. Компанията бележи ръст на производството си с около 2% през 2015 г. За изминалата година приходите на „Загорка“ от стоки и услуги са 138.5 млн. лв. при 144 млн. лв. година по-рано, сочи отчетът  на Търговския регистър. Доколкото до „Ретро“ – за 2015 г. брандът ще достигне пазарен дял от 4% от целия бирен пазар.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha