Вторник, 15 Октомври 2024

Експрес сервиз с нов златен медал за маневрен локомотив, захранван на батерии

Експрес сервиз с нов златен медал за маневрен локомотив, захранван на батерии
Публикация   01 Окт, 2015   /     akcent.bg   /     833

Фирмата бе отличена за трети път на международното техническо изложение

       Когато разбрах, че ще бъдат дадени 40 златни медала, ми се сториха много, но се убедих, че са заслужени – това заяви Георги Гергов, след като връчи едно от престижните отличия за иновативни експонати, представени на Международния технически панаир. Тържествената церемония за награждаването на победителите в Конкурса за златни медали се състоя на 30 септември 2015 г. във Виенския павилион на Международен панаир Пловдив.

      

Макар изложбената индустрия навсякъде да е в криза, очевидно все още имаме с какво да помогнем на бизнеса, щом тази година близо 100 нови фирми са на Есенния панаир, каза Георги Гергов. Тук няма малки и големи компании, има успели компании, добави той.

      

Георги Гергов  връчи златен медал и диплом  на създателите на универсално спасяващо превозно средство, разработено от руския инженерингов център „Крона“ и представено от Държавния технически университет „Ал. Алексеев“. 15 награди спечелиха изделия на научни институти и компании от Русия, с което страната стана шампион в тазгодишния конкурс за най-авторитетното българско пазарно отличие.

      

То се дава на нови продукти с високо качество, отговарящо на стандартите на Европейския съюз.  Оценяваше ги жури, съставено от експерти на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, а нейният председател Стефан Цанков оглавяваше Централната комисия. 11 български изделия стигнаха до финала на надпреварата.

      

 Нашата най-нова разработка тръгна от тук, от Панаира, със съдействието на Гергов, който ни помогна да я внедрим, подчерта Красимир Стоянов, управител на „Орак инженеринг“. Софтуерната компания спечели 18-ия си златен медал с технология за центрове за съхранение и обработка на данни, която се използва за видеонаблюдение и охрана. До края на годината системата ще бъде въведена в 21 училища в цялата страна.

 

 

    В категория „Електроника, електротехника, информационни технологии, телекомуникации“ златно отличие получи русенската фирма Експрес сервиз за маневрен локомотив, захранван от батерии и воден от два електрически двигателя. За нас това е едно признание, след като от 2007 година досега този модел се продава успешно в над 10 страни на света от Китай до Англия, сподели пред Акцент.БГ мениджърът по инвестициите Цветелин Колев. Експрес сервиз получава трето златно отличие на Международния технически панаир в Пловдив.

   Победителите получиха златния си медал от  заместник-кмета на община Пловдив Минко Кафтански.

      

Традиционната награда за иновативен български продукт даде Българската асоциация на електротехниката и електрониката. Тя беше заслужена от система, която премахва риска от аварии в електрическите централи.

      

Голямата награда за индустриален дизайн „Кристален тетраедър“ бе присъдена на фирма „Кобо“, която презентира автоматична заваръчна машина, произведена от швейцарската компания Leister Technologies. Носителят на приза се определя от  Националната асоциация за дизайн и реклама. Тя награди и най-красивите щандове на изложението – експозициите на Беларус, на „Ритал“, „Ритбул“ и „Игус-Хенлих“.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha