Понеделник, 29 Април 2024

Винпром Русе стартира 10 годишна оздравителна програма

Винпром Русе стартира 10 годишна оздравителна програма
Публикация   05:56     25 Септ, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     637

Наталия Къснеделчева: Нови пазари и нова бизнес стратегия ще стабилизират дружеството

 

От тази есен Винпром Русе стартира 10-годишна оздравителна програма. Намалена дейност на като цяло на отрасъла в България- спад на вътрешен пазар, на износа, /на места свиването на пазара достига до 30 процента/ не отминава и русенската винарна. Това съобщи за Акцент.БГ управителят на дружеството Наталия Къснеделчева.

   Налага се да се предприемат действия, които да запазят фирмата и да се оптимизира дейността, разкри намеренията на мениджмънта Къснеделчева.  Те ще са насочени към персонал, активи, разходи и диверсификация на пазарите. Стратегията за развитие на фирмата, осъществявана чрез въвеждане на допълнителни дейности дава  начало на търговски отношения с нови партньори на нови пазари- Румъния и Украйна.

Осъществява се прегрупиране на клиентите на руския пазар- по този начин се дава възможност да не се губят обеми реализирана продукция. Винпром Русе се стреми да не напуска пазари и позиции, които са отвоювани във времето с доста усилия и средства.

Колкото до оптимизацията- Винпром Русе все още е разположен върху площта, когато е бил най-голямото предприятие в България с капацитет 40 млн. литра годишно при работещи едва 24 предприятия, като сега техният брой е 240. След приватизацията и промените на собствеността и пазарната конюктура производството и дейността като цяло е обективно ограничена с пъти, каза още Къснеделчева.

Дълготрайните  активи на фирмата в момента, след задълбочени анализи и разчети се оказва, че са двойно повече. Затова и предстои продажба на част от терените, производствени и складови помещения на обща площ от 30 дка, обособени и с възможност за самостоятелна производствена или търговска дейност.

Към тя ще се добавят ще се транспортни  средства, излишно оборудване. Целта е да се оптимизира производството и повишаване на конкурентноспособността. Ще бъдат извършени реконструкции и ремонти с цел подобряване на работата на фирмата.

Предстои пълна реконструкция на фабрика „Оцет”, пълна реорганизация на собствения транспорт, частична реконструкция в първичното винопроизводство, лабораторията и „стабилизация”. Част от тези дейности  ще започнат и ще бъдат завършени през следващата година, а проектът оцетена фабрика ще се реализира през периода 2016-17.

 Предстои внедряване на нова организация на търговската дейност за вътрешен пазар. То ще е насочено към работата на дистрибуторите, заплащането им, ще се извърши и обновяване на персонала.

В момента  Винпром- Русе е в изкупна кампания за осигурява суровинната база. Целта е на 100 процента осигуряване на качествена суровина за продуктите, договорени и предназначени за страните от европейската общност ЕО и Китай. Вече има сключени договори за суровина и виноматериалите за руския пазар и страните от Казахстан, Украйна, Беларус.

Изкупува се грозде от южното Черноморие- сортове бяло грозде, а червени от района на Чирпан.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още