Вторник, 21 Май 2024

Ротарианци въртяха барбекю в подкрепа на децата и събраха 6200 лева

Ротарианци въртяха барбекю  в подкрепа на децата и събраха 6200 лева
Публикация   05:55     20 Септ, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     752

Отборът Е. Велковски, Явор Асенов & ко с най-много признания от журито и от публиката

Снимки 1,2,3:Третото благотворително есенно барбекю, организирано от Ротари клуб „Русе-Дунав“, препълни с гости комплекс „Дунавско село“ в събота. 

За поредна година ротарианци от България, Румъния и Сърбия запретнаха ръкави зад скарите и се надпреварваха за най-вкусен кулинарен шедьовър. Тази година традиционното дунавско барбекю бе с кауза „Подкрепи децата на Русе“. Мисията за съпричастност включи благотворителни търгове на месни деликатеси и изкушения за небцето. Под различни форми повече от 100 ротарианци и техните гости събраха внушителната за подобно събитие сума от 6200 лева.

Първо се започна с наддаване на Патката на президента на Клуба. За съжаление тази година тя не бе достатъчно оценена и "цената" и достигна едва 200 лева / при повече от 2 пъти събра миналата година Патката на Бачо Кольо - предния президент на клуба/. Но явно благотворителния старт бе труден, но набра скорост. След това за комплекти колбаси и местни произведения на "Надежда М" и на "Боримес" сумите надминаха значително първото наддаване.

Осем отбора се състезаваха за високото признание на дамското жури и на публиката. Четири бяха от домакините, два- на гостите от Ротари - Дунав и по един от Нови сад и от Гюргево.

Вкусната надпревара приключи с тежката думата на журито, които след дегустация определиха майсторите на барбекюто. Тази година то бе изцяло женски състав, председател на който бе Красимира Бацалова, Чила Новак от Нови Сад и Дужа Виолета от Гюргево. Първото място спечелиха гостите от клуба в Нови сад, които впечатлиха комисията със специалната марината, която използват на скарата. Този път отличник бе определен и от гостите на събитието. Второ място спечелиха ротарианците от Ротари Дунав, а на трето място бе класиран тандемът Велковски, Асенов & ко.

 Според вота на публиката първенец зад барбекюто е единият от отборите на Ротари клуб „Русе-Дунав“ с главно действащо лице Евгени Велковски,Явор Асенов & ко. Той спецели и наградата за най-артистичен тим.

Крайната сума, която ще бъде използвана за каузата „Подкрепи децата на Русе“, ще набъбне с още 1000 лева от ротаринанците от Нови сад и 500 лева- от Свинекомплекс Голямо Враново.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha