Вторник, 15 Октомври 2024

Стоян Янев е координаторът на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия на Русе и региона

Стоян Янев е координаторът на  Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия на Русе и региона
Публикация   12 Септ, 2015   /     akcent.bg   /     298

Зам. министърът на икономиката Даниела Везиева се срещна с представители на бизнеса

Заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева се срещна днес с представители на бизнеса от русенска област. На срещата присъстваха и заместник областният управител  Русе Станимир Станчев, изпълнителният директор на ОП „ Иновации и конкурентноспособност” Ивелина Пенева, зам.-изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия Никола Стоянов и др.

 

В началото на срещата официално беше представен  новият регионален координатор на Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия /ИАМСП/ за Русе  Стоян Янев. По време на събитието представителите от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия разясниха темата свързана със създаването на собствена регионална мрежа в страната и центровете за реално подпомагане и развитие на бизнеса по места.

 

По време на събитието бяха обсъдени теми свързани с интереса от двустранното сътрудничество между България и Молдова.   Везиева представи възможностите за взаимна търговия и инвестиции след седмото заседание на Междуправителствената българо-молдовска комисия за икономическо сътрудничество. По този повод Станимир Станчев апелира към представителите на министерството на икономиката за съдействие относно организиране на българо-молдовски бизнес форум в град Русе.

    

Милен Добрев от Русенската – търговско индустриална камара представи пред всички присъстващи на срещата иновационен проект за видео конферентен център, който е свързан в мрежа с такива центрове във Враца, Крайова и Кълъраш. Той подчерта, че това представлява видеоконферентната мрежа, която позволява общуване и превод в реално време. Тя се базира върху най-нови технологични решения, които дават чувство за реално присъствие на участниците, изграждат среда на жива комуникация с кристален образ и перфектен звук. Връзката е защитена и гарантира конфиденциалността, необходима за преговори между фирмите и институциите.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha