Вторник, 15 Октомври 2024

"Булмаркет ДМ" получи лиценз за Данъчен склад за LPG и в Пловдив

Публикация   08 Септ, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     888

Русенската компания проектира на територията на Базата и вместимости за втечнен газ LNG

Снимки: 1,2,3: „Булмаркет ДМ” ООД  получи днес лиценза си от агенция „Митници” за Данъчен склад на LPG газ в бившата база на „Петрол- Пловдив”, която неотдавна започна да ползва. Новината потвърди управителят на компанията Станко Станков.

 

Горивото ще пристига в ж.п.- и авто- цистерни. Това ще спомогне до по-големи обеми и продажби и развитие на компанията на пазара на горива в Южна България.

 

Базата е с вместимост 4 резервоара по 100 куб. м. с възможност за разтоварване на две ж.п. цистерни, естакада за товарене на две автоцистерни, електронни авто- и ж.п. везни. Дневният капацитет за експедиция - 300 т.

 

   До края на годината ще бъдат изградени още два резервоара по 200 куб. м. за LPG газ.

 

  През последните 3 години продажбите в региона са се увеличили няколко пъти, разказва експертът Търговия с LPG Десислава Танева. Клиентите предпочитат русенския доставчик заради доброто съотношение на цена- качество на горивото, точно отчитане на продадените количества и коректно отношение.

 

 Колкото до конкуренцията, то тя тук е доста силна. Става въпрос за търговци на горива  като „Вито газ”, „Инса газ”, Газтрейд”, Зара газ”, „Лайт петрол” и още няколко по-дребни търговци, които разнасят LPG със собствени газовози и участват  периодично пазара.

 

Сега се обслужват клиенти в периметър от 250 км. от Пловдив- Свиленград, Златоград, Стара Загора и др.

 

    В момента  тече  проектиране за изграждане на вместимости  за претоварване и съхранение на втечнен природен газ LNG на територията на  Базата . Това е част от мащабен проект на компанията, финансиран от Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие в размер на 20 млн. евро.

 

 

 Десислава Танева е експерт Търговия с LPG и ръководител търговска експлоатация на двете метан станции в града на тепетата. Завършила е макроикономика в Пловдивски университет и магистратура „Финансов мениджмънт”. Работи в  „Булмаркет ДМ” от 2003 година.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha