Петък, 20 Септември 2024

Националният отбор загуби и от Италия

Националният отбор загуби и от Италия
Публикация   07 Септ, 2015   /     akcent.bg   /     423

Вярвах, че можем да вземем нещо от този мач, заяви селекционерът Ивайло Петев

Националният футболен отбор на България загуби с 0:1 от Италия в Палермо, в мач от квалификациите за европейското първенство във Франция догодина. След слабата игра преди три дни срещу Норвегия в София (0:1), този път избраниците на селекционера Ивайло Петев допуснаха домакините да открият още в 6-ата мин. Тогава нелепо нарушение на Веселин Минев в наказателното поле доведе до дузпа, вкарана от Даниеле Де Роси. След това италианците просто контролираха развитието на двубоя.
  

Двата отбора приключиха двубоя с по 10 играчи, тъй като Де Роси и Илиан Мицански бяха изгонени с директни червени картони след спречкване в началото на II част.
Италия няма загуба като домакин вече 16 години - от септември 1999 г., когато паднаха от Дания с 2:3.   Победата на практика класира "скуадра адзура" на Евро 16, където ще играят първите два отбора от всяка група. Италия е лидер в гр.H с 18 т.
  

Същевременно Норвегия би като домакин Хърватия с 2:0 и излезе на второ място с 16, докато хърватите имат 15, а тази седмица от техния актив може да бъде отнета 1 т. заради свастики, появили се по време на мача с Италия. Нашите са едва с 8 т. и имат само малки теоретични шансове да завършат трети, което да ги прати на бараж, и то ако УЕФА отнеме точката от Хърватия.

В другата среща от групата Малта (2 т.) направи 2:2 у дома с Азербайджан (6 т.).
"Лошо, загубихме и двата мача. Нормално е да има разочарование у нас. Днес определено имаше съживяване в нашия отбор. Демонстрирахме по-добра игра, по-добра организация, особено през второто полувреме. Класата на Италия всички я знаем. Имахме шансове, но за съжаление не успяхме да ги реализираме - заяви селекционерът Ивайло Петев пред БНТ. - Вярвах, че може да вземем нещо от този мач. Изключително нелепа грешка в началото на мача разстрои нашата игра. 10-12 минути след това имахме положение, което, ако бяхме реализирали, мачът щеше да се развие по друг начин. Липсва ни класа в тези моменти. Може би ще експериментирам в последните два мача и ще дам шанс на други играчи. Ще дадем път на някои нови момчета, което е нормално."

Той отказа да коментира слуховете за предстоящата му смяна и добави: "Ние, българите, сме изключително крайни и много малко позитивизъм има в нас като цяло. Това е нашият проблем. Националният отбор е олицетворение на нашето първенство, на футболистите, които играят в първенството и в чужбина“.

В предпоследния кръг в гр.H мачовете са: Азербайджан - Италия, Норвегия - Малта и Хърватия - България.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha