Вторник, 15 Октомври 2024

"Аuto Bild България" ще продължи да излиза, но с нов издател

Публикация   04 Септ, 2015   /     akcent.bg   /     228

  "Ауто билд" не спира да излиза на български, а сменя издателя си в страната, се казва в изпратено до "Дневник" писмо от директора международни лицензи в Auto Bild Александър Блох. В него се уточнява, че издателство "Аксел Шпрингер" е прекратило договора си с досегашния издател "Ес медия тийм". Причините за това не се посочват.

  Именно от досегашния издател във вторник дойде информацията, че "Auto Bild България" спира да излиза, защото "притежателят на марката - издателството "Аксел Спрингер", за момента замразява присъствието на списанието на българския пазар". "Решението на Axel Springer е изненадващо за нас и влиза в сила веднага, по тази причина молим да ни извините, че ви уведомяваме в последния момент", се посочваше в становището на "Ес медия тийм", които издават също Top Gear, "Hello!България", Glamоur, "BBC Знание", BBC GoodFood България, MODA, Life, и др.

   "Най-голямата автомобилна медийна марка в света и най-тиражно автомобилно списание в България, естествено ще продължи да излиза в България с позната честота", се казва в официалното съобщение, подписано от Блох. Новият издател е фирмата "Виа България", в която управител е дългогодишният главен редактор на "Auto Bild България" Ралф Петров.

   Пред "Дневник" той обясни, че идеята е да бъде запазен екипът, от чиято работа германците са доволни. Причината за смяната на издателя са нарушения на лицензионния договор и в частност забавянето на плащането на няколко вноски по него.

  "В момента ми е възложено да поема издаването на "Ауто билд", нямам подписан договор за лицензионни права", уточни Ралф Петров. Като цяло, държателят на правата преосмисля концепцията си за присъствието си в България и точната форма, под която това да стане, научи още "Дневник".

   Подобни преструктурирания е имало и на други пазари, като сегашното решение е с цел да не спира излизането на списанието. Амбицията на екипа е да издаде нов брой максимално бързо и по него се работи активно.

   "Ауто билд" започва да излиза в България през 2002 г. като частен проект на Ралф Петров и Радослав Тошков. От 2006 г. до края на 2010 автомобилното списание е под шапката на германската вестникарска група ВАЦ (WAZ - Westdeutsche Allgemeine Zeitung).

   След изтеглянето на германците през 2010 г. и сътресенията във "Вестникарска група България", покрай придобиването и от Огнян Донев, и Любомир Павлов "Eс медия тийм" пое издаването през май 2011 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha