Вторник, 15 Октомври 2024

Тръгва това процедура за концесия на комплекс "Норд"

Тръгва това процедура за концесия на комплекс
Публикация   03 Септ, 2015   /     akcent.bg   /     180

Мегакапитал ООД не внесе депозит за участие, документите за участие също не били изрядни

Открита процедура за предоставяне на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” на град Русе. 

     

Със Заповед на Кмета на Община Русе  е назначена комисия от служители и общински съветници със задача да проведе процедурата за предоставяне на концесия.

 

Съгласно изискванията Обявлението е обнародвано НКР и в ДВ, публикувани са 4 съобщения в 2 централни и 2 местни ежедневника. Съобщението и Документацията за участие са публикувани и на сайта на Община Русе на 11.03.2015г. Осъществено беше и телевизионно предаване във връзка с концесията.

 

Обявеният срок за закупуване на  документация е до 87 дни, а подаването на оферти до 90 дни, считано от 11.03.2015г. - датата на обнародване на Обявлението в ДВ.

 

Сроковете за закупуване на документацията и подаване на оферти изтекоха съответно на 06.06.2015г. и на  09.06.2015г.

 

В обявените срокове са закупени две документации за участие - от МЕГАКАПИТАЛ ООД - Русе и от ТОПЛОФИКАЦИЯ - РУСЕ - ЕАД. 

 

Подадена е само една оферта - от МЕГАКАПИТАЛ ООД гр.Русе с вх.№ 30-3700-1/09.06.2015, но не е внесен депозит за участие.

 

В изпълнение на своите правомощия и съгласно изискванията на ЗК и ППЗК комисията е  провела две заседания – открито заседание на 12.06.2015г за отваряне на офертите и закрито заседание на 30.06.2015г за проверка на документите във връзка с действията по допускане и подбор.  

След проверка на представените от МЕГАКАПИТАЛ ООД- Русе документи, комисията констатира, че представената от участника оферта не отговаря на изискванията на документацията за участие:

-    Не са изпълнени изискванията за разработването и представянето на офертата, посочени в документацията. Не е представена оферта в три части - в три отделни запечатани плика, което е  нарушение на процедурата.

-  Допуснати са неточности и непълноти във всички представени документи. В офертата липсва каквато и да е информация, като е попълнено само и единствено име, адрес, телефон и подпис върху всички образци на бланки от закупената Документация.

-   Не са приложени изискваните документи за удостоверяване на съответствието на участника с приложимия критерий за подбор.

 -    Не е внесен депозит или банкова гаранция за участие в процедурата.

 

След преценка на представените документи в офертата на МЕГАКАПИТАЛ ООД гр.Русе  комисията, съгласно своите правомощия  взе решение да не допусне МЕГАКАПИТАЛ ООД гр.Русе до по-нататъшно участие в процедурата за предоставяне на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” на град Русе.

 

Комисията прие проект на Предложение до ОбС за прекратяване на процедурата за предоставяне на концесия на Плувен комплекс за професионален и масов спорт и отдих в „Парка на младежта” на град Русе.

 

Съгласно чл.61 от ЗК нова процедура за предоставяне на концесия на същия обект може да се открие, когато първоначално обявената процедура е прекратена и решението за прекратяване е влязло в сила.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha