Вторник, 15 Октомври 2024

Хотел „Ана палас” вече с официално признание за високата си класа

Хотел „Ана палас” вече с официално признание за високата си класа
Публикация   31 Авг, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     913

Министерството на туризма отреди високата оценка на един от силно емблематичните хотели в гр. Русе категория 4 звезди

Снимки 1,2,3: В края на миналата седмица за хотелски хомплекс "Ана палас" дойде едно очаквано признание- "четири звезди"- категория, която министерството на туризма направи за мениджърския екип и собственика му.

Малко високи гости на Русе не са били настанявани или сами не са избирали да нощуват в хотелски комплекс „Ана палас”- място, което освен с уют и високо ниво на обслужване, притежава неповторима индивидуалност.  Комплексът е предпочитано място за провеждане на бизнес форуми, политически срещи на местно, национално и международно ниво, приютява редица емблематични персони от различни области на обществения живот в страната. Артисти, медици, най-общо хора с висока естетическа култура, избират мястото, където всяка една хотелска стая има свой облик, а цялата сграда, една твърде интересна и любопитна история.

През 2013 г. хотелът на комплекс  „Ана палас” е носител на новоучредената  награда  Хотел  на годината” в Русе, а през 2014г. става носител на приза  „Най-добър хотелски ресторант”.

Поредният успех хотелският комплекс постига с  перфектно обслужване на гостите си и добър мениджмънт в лицето на генералния  мениджър Ана Димитрова и комплексния мениджър Роза Икаловска. 

Ресторантът на „Ана палас” е едно от малкото заведения с жива музика. Мотото на хотела „Отношение- специално“. Персонал от професионалисти, нещо, с което малко хотели и заведения в Русе, а и в страната, може да се похвалят.

 

--------------------------------------------------------

 Масивната сградата на хотела е архитектурен паметник с национално значение. Построена е през 1888г по проект на арх. Валсамаки за жилище на крупния търговец Дина Бебис. След 1910 г. къщата последователно сменя стопаните си. Първо в нея се помещавало Италианското консулство, по- късно на Австро-унгарското, а най-продължително време я стопанисвало Румънското консулство.

     От 1925 година се използвала за нуждите на Историческия музей.

През 2001 година на търг е купена от собственика на фирма "АЕРИ-44" . Хотел "АНА ПАЛАС" отваря врати на 9 април 2003 година.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha