Над 160 участници в Дунавската регата ТИД акустират край Русе

Над 160 участници в Дунавската регата ТИД акустират край Русе
Публикация   05:38     11 Авг, 2015 /     akcent.bg   /     387

 

 

Над 160 участници в тазгодишното издание на международната гребна регата ТИД ще акостират на брега на Дунав край Русе на 17 август (понеделник). Това предвижда програмата на гребния поход, съобщи ръководителя му за българския участък Йонко Кожухаров.

 

Тази сутрин регатата пое от крепостта "Баба Вида" към Лом. Там пристигат над 130 участници в юбилейното 60-то издание на международната регата. От тях 63 души са представители на 10 различни националности, като най-голяма част са германци. Очаква се до пристигането си в Русе, регатата да наброява повече от 160 души.

 

Към похода в българския участък от Видин днес ще се включат още гребци, които ще нощуват на русенския бряг на 17 и 18 август, ще се срещнат с кмета на града Пламен Стоилов, а на 19-и ще отпътуват към Силистра. Община Русе ще съдейства, както и минали години, за устройването на лагер на брега на Дунав, под хотел „Рига“.

 

На 23 август завършва участието в българския участък при Силистра, а на 3 септември ще приключи тазгодишното издание на ТИД при рибарското селище "Св. Георги" до Черно море в северната ни съседка.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha