Четвъртък, 13 Юни 2024

Различните култури пият различно

Различните култури пият различно
Публикация   09 Авг, 2015   /     akcent.bg   /     471

 

 

Отпускарският сезон започна и е време за пътешествия и опознаване на нови култури. Всяка страна има свои, понякога дори странни, навици на пиене на алкохолни напитки.

За да не се изпада в конфузни ситуации foodpanda открехва някои тайни. Във всяка страна има различни навици и порядки и ако искате да се адаптирате по-лесно трябва да ги следвате. Например, ако сте в България не отказвайте, ако ви предложат от домашната ракия. В Русия, водката се пие на крак и никога не трябва да бъде смесена с разредител. Разбира се трябва да подсилите организма си с апетитни местни ястия, преди да изпиете своя аперитив.

Гърция – Наслаждавайки се на вечерта с приятели, никога не казвайте "Наздраве!" с безалкохолна напитка. Според гърците, това носи лош късмет!

Русия – Никога не смесвайте алкохол с безалкохолно и не отказвайте напитка! Винаги пийте питието си чисто и не отказвайте когато ви се предлага, тъй като рискувате да обидите домакина.

Италия – Пийте вино и вода! Италианците консумират само вино или вода с ястията, всички други напитки като бира или безалкохолно са категорично неприемливи.

Чехия – Вдигането на тост е задължително при всяко отпиване. То трябва да бъде съпътствано със зрителен контакт, тъй като обратното се счита за обида.

Холандия – Пийте на екс! Смесете уискито с бира, поставете ръцете си зад гърба, вземете чашата с уста и пийте смело! Това е един чудесен начин да се внедрите в компания на местните.

Египет – Никога не доливайте чашата си, оставете това на домакина!

Унгария – Никога не казвайте Наздраве с бира! През 1848 година, 13 човека били екзекутирани, като това било отпразнувано с вдигане на наздравици с бира. От тогава до сега, унгарците не си казват наздраве с напитката.

Китай – След като изпиете напитката си, трябва да обърнете чашата с устието на долу. По този начин ще покажете, че сте доволни.

Турция – Никога не поръчвайте питие само за себе си. Винаги поръчвайте бутилка за цялата компания.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още