Вторник, 15 Октомври 2024

Националистически украински сайт се опитва да забърка танкера POLARIS в неофициални забрани за акустиране в Керч /Крим/

Националистически  украински сайт се опитва да забърка танкера POLARIS в неофициални забрани за акустиране в Керч /Крим/
Публикация   07 Авг, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     366

105 кораба от държави на ЕС са извършвали търговска дейност по същото време

 

 

Българскияг танкер – газовоз POLARIS грубо нарушил режима на санкции за влизане в анексирания Керч. С това гръмко и невярно като факт заглавие Майдана иностранньiх дел публикува вчера информация за това, че корабът е нарушил санкции на ЕС, като е влязъл на територията на газовия терминал. Мониторигвота група и сайта BSNews, определяни като пронационалистически, изнасят тенденциозна информация, която не отговаря на нищо, което ЕС и Морска администрация би следвало да са издали като официални документи, твърдят от фирмата- собственик на газовоза- Булмаркет шипинг.

Вероятно опитът да се скандализира акустирането на POLARIS в Керч идва от информационна бележка, спусната от ЕС, която обаче явно е четена тенденциозно или не е вникнато в смисъла и.

В писмо от 29 юли 2014 г. на зам. министър Красин Димитров се казва, че въпросният документ е само за сведение. Целта му е да изостри вниманието на бизнеса относно съществуващите рискове, без дори да представлява насоки или препоръки.

Няма сведение от Морска администрация за забрана да се акустира или извършва търговска дейност в този район, отделно е извършен одит, при който проверяващите са били запознати с този факт, но не имало реакция.  

 Украински  независим морски профсъюз е изпратил писмо до Морска администрация за промени в националното законодателство, без това да е органът, чиято информация може да се приеме като миродавна, коментираха ситуацията юристи на «Бурмаркет»

Освен това фирмата няма никакви търговски отношения с посочените в двата регламента лица и фирми, бе категоричен Станко Станков.

За отбелязване е фактът, че за периодът от година в Крим са акустирали и извършвали търговска дейност 105 кораба от различни държави на ЕС.

Газовозът  Поларис»  е отплавал от Керч и пътува за порт Бургас.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha