Петък, 20 Септември 2024

Отборът по баскетбол 3х3 на РУ с достойно участие на Европейското студентско първенство в Крагуевац, Сърбия

Отборът по баскетбол 3х3 на РУ с достойно участие на Европейското студентско първенство в Крагуевац, Сърбия
Публикация   29 Юли, 2015   /     akcent.bg   /     471

 

 Баскетболният отбор 3х3 на Русенския университет записа достойно участие в Европейското студентско първенство в Крагуевац, Сърбия, което се проведе между 23 и 27 юли 2015 г. В надпреварата участваха 12 мъжки и 10 женски отбора, разпределени в две групи.

  В състезанието при мъжете тимът на Русенския университет трябваше да се изправи срещу свои колеги от Хърватска, Румъния, Израел и два университетски отбора от Сърбия. В изиграните шест оспорвани мача представителният отбор на Русенския университет не успя да събере достатъчно точки, за да се класира в следващата фаза на турнира.

 Димитър Янчев беше капитан, а заедно с него в битките под коша се включиха Андреан Атанасов, Николай Златков и Християн Великов. Георги Минков не можа да играе като състезател заради травма, но беше близо до тима като ръководител и треньор.

 В индивидуалните турнири Димитър Янчев и Християн Великов се оказаха сред най-добрите в стрелбата от 3-те точки и в забивките. В отделните дисциплини всеки от тях достигна до финала и се класира сред първите четирима състезатели в шампионата.

  След завръщането си в Русе отборът продължава с тренировките и се подготвя за следващите състезания от спортния календар.

Допълнителна информация:

През 2012 година отборът по баскетбол 3х3 на Русенския университет се включи в първото Държавно студентско първенство и спечели златните медали. Класирането даде възможност тимът да представи България на Световния шампионат, който се проведе в Крагуевац. Тогава русенските студенти стигнаха до четвъртфинала. Същата година отборът завоюва и първото място на Лятната универсиада в Албена.

Успехите продължиха и през 2013 г., когато златните медали от Лятната универсиада отново бяха спечелени от Русенския университет. През 2014 година отборът спечели първо място на Държавното първенство и второ място на Лятната универсиада. Тази година русенските студенти станаха вицешампиони на България и взеха квота за Европейското първенство.

Академичното ръководство на Русенския университет дава възможност на студентите да развият таланта и потенциала си, като ги подкрепя не само в процеса на обучение, но и в извънаудиторните активности.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha