Петък, 20 Септември 2024

Започна деветият международен турнир „Русенси легенди”

 Започна деветият международен турнир „Русенси легенди”
Публикация   19 Юли, 2015   /     akcent.bg   /     362

 Деветият международен турнир „Русенси легенди” бе открит от кмета Пламен Стоилов.

Стоилов поздрави присъстващите, като заяви, че русенци трябва да се гордеят със спортистите си, които са прославили града и страната. По думите на кмета именно този турнир генерира елитни състезатели. Той каза още, че „Русенски легенди” е една сериозна подготовка за предстоящите първенства, давайки добър старт на талантливи младежи в спортната дейност. Кметът благодари на всички именити русенски спортисти за безрезервната им подкрепа и желание за развитие на спорта, като допълни, че в лицето на Община Русе те имат съмишленик и добър партньор.

 

 

Състезанието се провежда в чест на именитите русенски спортисти Иван Илиев – първият русенец, световен шампион от първенството в Мар дер Плата през 1969 г., Огнян Николов – вицеолимпийски и европейски шампион, Валентин Йорданов – олимпийски, седемкратен световен и европейски шампион, председател на Българската федерация по борба, Валентин Гецов – вицеолимпийски шампион от Барселона, носител на медали от световни и европейски първенства, Рахмат Сукра – бронзов медалист от олимпийските игри в Сеул и Валентин Савов – сребърен и бронзов медалист от европейски първенства. Част от известните русенски борци, заедно със Станка Златева, лично присъстваха на турнира в Русе.

 

След официалното откриване, програмата на турнира продължи с двубои в различни категории между кадети, представители на седем държави, сред които Молдова, Румъния, Германия, Македония, Гърция, Търция и България – националния отбор по борба. В края на двубоите, кметът на Община Русе Пламен Стоилов награди призовите места при кадетките, а първото място отиде при състезателка от Румъния.

 

Турнирът, който се провежда в чест на известните русенски борци е последна проверка преди европейското първенство в сръбския град Суботица на 5-6 август.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha