Понеделник, 20 Май 2024

12 спортисти с общо тегло над 1 тон ще изядат 150 кг. пилешко месо и над 50 кг. ориз само за уикенд

12 спортисти с общо тегло над 1 тон ще изядат 150 кг. пилешко месо и над 50 кг. ориз само за уикенд
Публикация   18:06     24 Юни, 2011 /     akcent.bg   /     788

Prista Extremum Champions League Bulgaria 2011 в „Златни пясъци” събира най-силните мъже в света



   Дванадесетте състезатели по силов многобой, които ще участват в Prista Extremum Champions League Bulgaria 2011 в курортен комплекс „Златни пясъци”, ще изядат 150 кг. пилешко месо и над 50 кг. ориз само за уикенд. Общото тегло на най-силните мъже в света, които ще участват в надпреварата, е над 1,3 тона. Състезанието е седмият кръг от Шампионската лига по силов многобой и ще започне в неделя от 16 часа пред хотел „Златна котва”.

 

   В неделния следобед състезателите ще премерят сили в шест дисциплини. Най-голям интерес се очаква де предизвика тегленето на 17-тонна цистерна. Останалите пет ще бъдат „Камъните на Атлас”, „Фермерска разходка” „Кобилица”, „Логлифт” и „Кръст”.Основен претендент за първото място ще бъде водачът във временното класиране на Strongman Champions League 2011 Ервин Катона (Сърбия). Сериозни конкуренти на сърбина ще са рекордьорът на Гинес Акуш Наги (Унгария) и шестият във временното класиране англичанинът Лорънс Шахлей. Унгарецът е добре познат на българската публика. В началото на месец юни в София Наги подобри националния рекорд на страната си като вдигна близо половин тон в дисциплината “Хъмър тяга”. Честта на България срещу най-силните мъже в света ще защитават Иван Майсторов, Николай Домусчиев и Слави Славов.

     Състезанието се организира от Българска федерация на силовите атлети – Айрън Мен и с помощта на “Приста ойл”, “Златни пясъци” АД и “Пфанер”.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha