Петък, 20 Септември 2024

Пилотът Тодор Славов загина на рали Твърдица - Елена, състезанието e прекратено /обновена/

Пилотът Тодор Славов загина на рали Твърдица - Елена, състезанието e прекратено /обновена/
Публикация   28 Юни, 2015   /     akcent.bg   /     386

Пилот е загинал в катастрофа по време на рали Твърдица – Елена. Това съобщи дежурният полицай в ОД на МВР-Сливен пред "Фокус". По-късно стана ясно, че починалият се казва Тодор Славов.

Тежкият инцидент е станал около 11.00 часа по време на състезанието. Навигаторът е в тежко състояние, откаран е в болнично заведение.

Катастрофиралият екипаж е от Варна.  По-късно стана ясно, че в катастрофата има загинал.

    

Рали пилотът Тодор Славов загина в тежка катастрофа по време на рали "Твърдица", втори кръг от националния шампионат на България. 31-годишният варненец е изпуснал от контрол своя автомобил "Абарт Гранде Пунто S2000" в първата отсечка от втория състезателен ден. Наложи се екипи на Гражданска защита да разрежат смачканата до неузнаваемост кола, за да извадят Славов и навигатора му Петър Илиев.

   Двамата първоначално бяха транспортирани в болница в Сливен, откъдето трябваше да бъдат превозени с хеликоптер до София. Славов бе поставен на изкуствено дишане, но въпреки усилията на лекарите почина. Илиев е стабилизиран и е без опасност за живота. Ралито бе незабавно прекратено от организаторите.

 

Трагедията прекрати състезанието.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha