Вторник, 15 Октомври 2024

Депутатът Георги Недев призова енергийното министерство на обърне внимание на ценовия модел

Депутатът Георги Недев призова енергийното министерство на обърне внимание на ценовия модел
Публикация   24 Юни, 2015   /     akcent.bg   /     286

„КЕВР в настоящия момент работи в строго определени законови рамки и колкото и да се стреми Иванов и състава на комисията да промени генерално нещата, това не може да стане сега. Комисията показва пълно разбиране на процесите в енергетиката в момента и действията по преодоляване на текущия дефицит в системата са адекватни и навременни“, заяви народният представител от партия БДЦ Георги Недев, след изслушването на председателя на КЕВР Иван Иванов в Народното събрание днес.

Според Недев Министерството на енергетиката трябва да обърне сериозно внимание на ценовия модел, който комисията прилага, и който евентуално ще бъде приложен и за новия регулаторен период.  Освен за преференции към цената на тока за бизнеса, трябва да се мисли и за рамки, с които да бъде обвързан енергоемкия бизнес с цел повишаване на енергийната ефективност в бъдеще.

„Само така ще успеем  да  отговорим на изискванията за постепенно намаляване на енергоемкостта на нашата индустрия, която е сред най-високите“, категоричен е Недев.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha