Вторник, 15 Октомври 2024

Строителството на Интермодален терминал в Русе за 22 млн. евро ще започне през 2017 г.

Строителството на Интермодален терминал в Русе за 22 млн. евро ще започне през 2017 г.
Публикация   24 Юни, 2015   /     akcent.bg   /     277

4 195 300 лева е проектът за техническа помощ по Програма

Публично обсъждане за представяне на проект „Техническа помощ за изграждане на интермо- дален терминал в Северен централен район на планиране в България – Русе“.

     

 

   Зам. кметът Димитър Наков  заяви пред участниците в срещата, че подетото нелеко начинание е от изключителна важност за развитието на града. Той обърна внимание на това, че проектът се работи от дълго време, а още от 2012 г. е започнало проучването на възможностите на подобни зони.   Важно да се изгради подобен терминал, тъй като по този начин ще се открият нови работни места, а Русе, ще се обособи като транспортен и логистичен център, допълни Наков.

     

„Техническа помощ за изграждане на интермодален терминал в Северен централен район на планиране в България – Русе“ е проект, който включва дейности, благодарение, на които ще бъдат извършени всички елементи на предпроектната подготовка, с цел осигуряване на финансиране от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г.

     

Изпълнението на проекта за техническа помощ е разделен на 5 фази, включващи изработване на предпроектни проучвания, идеен проект, изготвяне на Доклад за ОВОС, археологически проучвания, изготвяне на Формуляр за кандидатстване за осигуряване на финансиране, извършване на дейности по информация и публичност на проекта.

     

Стойността на договора е 3 898 900 без ДДС, а общата стойност възлиза на 4 195 300 без ДДС.

     

След реализирането на проекта за изграждане на интермодател терминал, в Русе ще бъде подобрено техническото състояние на железопътните линии и съоръжения, като част от  Трансевропейската железопътна мрежа. Ще бъде разширена мрежата от интермодални терминали и подобрена интермодалността в югоизточния район на ЕС. Изпълнението на проекта цели привличането на повече потребители и оператори, и увеличаване на националния и международния трафик на комбинирани превози.

 

 

Очакваният период на строителство е 2017-2018 г., като инвестиционната стойност на целия проект е 22 млн. евро.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha