Жените да пият бира!

Жените да пият бира!
Публикация   05:18     22 Юни, 2015 /     akcent.bg   /     493

Тя прави нежния пол по-женствен, по-секси, уверени, забавни и независими

Бирата ни прави щастливи, защото съдържа витамин B3, който е включен във веригата за производство на серотонина. Консуматорите на умерени количества пиво се радват на един характеров позитивизъм, т.е. на добро настроение. Това каза по ТВ7 диетологът проф. Донка Байкова.Тя обясни, че бирата дължи своите калории на въглехидратите и на алкохола. Тъмните видове имат повече калории от светлите, увери професорът.

„В 500 милилитра бира има около 250 килокалории. Бирата е богата и на минерали. Тя има по-ниско съдържание на калций, и по-високо на калий и магнезий. Поради това тя има диуретично действие и намалява риска от образуване на камъни в бъбреците, стимулира и сърдечния мускул, но при прекомерната употреба води до негативни последици. Има опасност от образуване на т.нар. бирено сърце. Големите количества бира изтъняват сърдечния мускул. Възможно е повишаване на артериалното налягане и на риска от исхемична болест на сърцето. Фолиевата киселина, която е обичайно дефицитна, можем да си я доставим с консумация на една бира за деня. Но внимавайте с мезетата, защото те са причина за т.нар. бирено коремче“, предупреди проф. Байкова.

„За да е по-женствена жената, трябва да пие бира. Пяната се използва за разкрасителни процедури“, каза още специалистката по здравословно хранене.

Освен всичко казано, бирата прави жените да изглеждат по-секси, уверени, забавни и независими, считат мъжете, участвали в анкета на бирената компания BitterSweet Partnership . 25% от анкетираните признават, че дори смятат за "еротично", ако момичето поиска бира на първа среща.

Изследването обаче установило, че само една на всеки десет жени би си поръчала бира на първа среща.

Повечето биха избрали друго питие, защото смятат, че пиенето на бира ги прави да изглеждат по-мъжкарски и неатрактивни.

Едва 6% от жените биха си поръчали бира на първа среща, показва изследването, в което участвали 2000 мъже от Великобритания.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha