Вторник, 15 Октомври 2024

Строителният бизнес отива на търговска мисия в Казахстан

      Строителният бизнес отива на  търговска мисия в Казахстан
Публикация   17 Юни, 2015   /     akcent.bg   /     275

 

 

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия организира в периода 1–6 септември 2015 г. участието на български фирми в търговска мисия с провеждане на двустранни срещи и посещение на международната изложба KazBuild 2015, гр. Алмати, Казахстан. В търговската мисия ще бъдат включени малки и средни предприятия от сектор строителство и материали за строителството.

 

Промоционалната проява се провежда в изпълнение на дейност 5 „Организиране на промоционални прояви в страната и чужбина” по проект „Насърчаване на интернационализацията на българските предприятия”, финансирн по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика” 2007-2013.

 

Агенцията поема разходите на един представител от предприятие за самолетен билет, трансфери летище – хотел – летище, хотелско настаняване и разходи за вътрешен транспорт (когато е необходимо), отпечатване на каталог на българските участници в търговската мисия. При организиране на двустранни срещи – наем на зала за провеждане на срещи с потенциални бизнес партньори, възнаграждение за преводачи, техническо оборудване и пр. ИАНМСП поема всички или част от тези разходи.

 

Предприятията, участници в търговската мисия, следва да поемат всички други разходи, а именно: разходи за дневни, виза и медицинска застраховка, свързани с командироването и пребиваването на определения представител.

 

Кандидатстването за участие в организирани от Агенцията търговски мисии се извършва чрез подаване на следните документи, посочени в Общите условия за участие:

 

 Заявка/договор за участие в 2 оригинала (по образец), подписана и подпечатана от представляващия предприятието или изрично упълномощено от него лице с представено копие на нотариално заверено пълномощно;

Декларация за получените минимални помощи за предходните две данъчни години и за текущата данъчна (по образец и в оригинал), подписана и подпечатана от представляващия предприятието;

Декларация за получените държавни помощи и за нефинансиране от други източници (по образец и в оригинал), подписана и подпечатана от представляващия предприятието;

Декларация за обстоятелствата по чл. 3 и чл. 4 от ЗМСП (по образец и в оригинал). Когато предприятието е свързано и/или предприятие партньор, към декларацията се представя и справка (по образец и в оригинал) за обобщените параметри на предприятието. Справката следва да съдържа информация за всяко от свързаните предприятия и/или предприятие партньор; (Указания за попълване на Декларацията);

Удостоверение по чл.87, ал.6 от ДОПК за липса/наличие на публични задължения по чл. 162, ал. 2, т. 1 от ДОПК към държавата (валидност до 6 месеца) – оригинал или заверено копие с текст „Вярно с оригинала”, подпис и печат, което да е валидно към датата на подаване на документите за кандидатстване.

Всички документи следва да бъдат актуални към датата на подаване на документите за участие в съответната търговска мисия.

При интерес, предприятията следва да представят попълнените документи за кандидатстване лично в деловодството на ИАНМСП или да ги изпратят по куриер в срок до 17:30 часа на 26 юни 2015 г или да изпратят документите за кандидатстване, подписани с електронен подпис на e-mail адрес: office@sme.government.bg в срок до 24:00 часа на 26 юни 2015 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha