Бели вина с марката "Гераниум" от лозовия масив на "Албена" АД излизат на пазара

Бели вина с марката
Публикация   05:14     15 Юни, 2015 /     akcent.bg   /     267

През следващите пет години дружеството ще инвестира 130 млн. лв. в развитието на комплекса

През следващите пет години "Албена" АД ще инвестира 130 млн. лв. в развитието на комплекса, съобщи изпълнителният директор на дружеството Красимир Станев. Средствата ще бъдат вложени в обновяване на хотелите "Кардам", "Доростор", "Камелия", "Добруджа" и "Арабела бийч". Успоредно с това ще се изгради нов тенис център, ще се построи топла връзка между хотелите "Фламинго" и "Добруджа", за да се улесни ползването на балнеологията в "Добруджа". Предвидено е и изграждане на басейн с олимпийски размери.

  Станев обяви, че вече е произведена първата продукция вино шардоне, совиньон блан и мускат с марката "Гераниум" от лозовия масив на "Албена", който е с площ от 110 дка. Плановете на дружеството са да придобие още 100 дка, които да насади с лозя.  

  От пуснатата в експлоатация централа за биогаз, която туристическото дружество изгради край балчишкия квартал "Момчил", са произведени около 8 млн. киловатчаса електроенергия, 10 хил. тона тор и зеленчуци от оранжериите.

  На проведеното  общо събрание на акционерите на "Албена" АД беше гласувано да не се изплащат дивиденти, както и допълнително възнаграждение на членовете на Съвета на директорите. Причината е, че печалбата от малко над 8. 4 млн. лв. е доста под планираната.

  Според Станев това е един от най-лошите финансови резултати в цялата 45-годишна история на курорта. Прогнозата му е, че 2015 г. ще е още по-тежка и той очаква дружеството да завърши с печалба от 6-7 млн. лв.

  "Трябва да се примирим със спада на руския пазар, но за сметка на това се покачва интересът от други пазари - основно от немския и полския", каза още Станев. По негови данни сезонът е започнал с около 20% по-малко туристи и ще завърши на това ниво. Руснаците ще са наполовина по-малко от миналата година. Хотелиери, които имат по-малък бизнес с Русия, са по-слабо засегнати от отлива. Отрицателните резултати от спада на руски туристи ще се възстанови до голяма степен през 2016-2017 г. с летовници от ЕС, са очакванията на Станев.  

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha