Вторник, 15 Октомври 2024

Областният управител участва във второто за годината заседание на съвета за развитие на Северен централен район

Областният управител участва във второто за годината заседание на съвета за развитие на Северен централен район
Публикация   10 Юни, 2015   /     akcent.bg   /     295

Област Русе заема водещо място в района, но все още е под средните за страната.

 

 

Областният управител на област Русе  Стефко Бурджиев участва в съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район и Регионалния координационен комитет към него.

От област Русе взеха участие още проф. Велизара Пенчева, заместник ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев”, представители на общините Русе и Ценово и на  КТ „Подкрепа” – Русе.

 

Членовете на РСР на СЦР обсъдиха и одобриха Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния план за развитие на Северен централен район (2014-2020 г.) за 2014 г. В доклада беше отчетено, че по редица показатели област Русе заема водещо място в района, но все още е под средните за страната.

 

Проект на Иновационна стратегия за интелигентна специализация на Северен централен район за периода 2015 – 2020 г. беше успешно презентиран и защитен от представител на Бизнес центъра за малки и средни предприятия в Русе. Съветът одобри рамката на Стратегията и даде срок до 31 юли документът да бъде допълнен и конкретизиран по отношение на приоритетни относими проекти.

 

Беше представен напредъкът по разработване на Целенасочена инвестиционна програма в подкрепа на развитието на Северозападна България, Родопите, Странджа, погранични и полупланински слаборазвити райони. Стана ясно, че в Подпрограмата за подкрепа на погранични райони от област Русе са включени общините Ценово, Борово, Иваново, Русе и Сливо поле.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha