Вторник, 15 Октомври 2024

Дипломат помага на „Топлофикация Русе” пред КЕВР плановият ремонт да е когато трябва?

Дипломат помага на „Топлофикация Русе” пред КЕВР  плановият ремонт да е когато трябва?
Публикация   09 Юни, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     259

Двуседмичното спиране на топлата вода се връща през август, чужди фирми нямат готовност да спрат по-рано заради сключени вече договори

 

 

 

Русенци, които ползват услугите на „Топлофикация-Русе”, най-вероятно и тази година ще трябва две седмици да търсят спасение заради плановите ремонти, но не от 15 юни, а от август. Новината идва вчера, след като една от израелските фирми търси съдействие от своя посланик в България. Причината- ежегодно плановите ремонти са през август и изтеглянето им 2 месеца по-рано не позволява да бъдат изпълнени производствени и търговски ангажименти към възложител…

„Топлофикация- Русе” бе изправена да спре топлоподаването заради промяна на Закон заради изчерпани квоти в рамките на текущия регулаторен период още през април. С общи усилия мениджмънта на дружеството успя да прехвърли този срок за средата на юни заради произтичащи проблеми за здравни и детски заведения, но се оказа сега проблем за част от бизнеса.

Отново с общи усилия, като се отчита и впечатляващата намеса на израелския посланик, КЕВР решава, че ще може част от квотите да бъдат прехвърлени в сегашния регулаторен период вместо да бъдат през м. август.

Всъщност една административна пречка създаде меко казано неудобство освен на топлофикационното дружество, и на редица негови клиенти въпреки държавна и местна администрация, местни политици и др.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha