Вторник, 15 Октомври 2024

Дунарит с нов лиценз за търговия с оръжие до 2020 г.

Дунарит с нов лиценз за търговия с оръжие до 2020 г.
Публикация   06 Юни, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     516

Три месеца по-рано министър Лукарски поиска стария с все така неясни мотиви

„Дунарит”  получи нов лиценз. Новината за Акцент.БГ потвърди изп. директор на дружеството Кръстю Кръстев. Решението е взето на заседание на Междуведомствения съвет към Министерски съвет в сряда.

       Така на практика русенският оръжеен завод, който се оказа един от най-стабилните и високотехнологични от целия военно- промишлен комплекс в страната, ще може да продължи освен производствената си дейност, и сам да търгува с готова продукция.

    Новият лиценз вече е влязъл в сила и ще важи до 2020 година.

  Историите, или по-скоро истериите около КТБ доведоха на 25 февруари т.г. до решение на Междуведомствения съвет за отнемане на лиценза на завода. Тогава икономическият министър Лукарски се опита за обясни, че няма трагедия в цялата работа и че заводът ще може да работи и да търгува, но чрез посредник.

   Причината била според неофициалната информация, че това се прави заради търгувани изделия и военният конфликт в Украйна, около очакваната смяна на собствеността на завода и разни други.

   Протестите на работещите в предприятието бяха широко експлоатирани от местните политици и партии, докато реално проблемът в основната си част е решен от мениджмънта на фирмата и доброто име, което има, особено  през последните години.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha