Вторник, 15 Октомври 2024

Ферихан Ахмедова от ДПС пита премиера за ниската изкупна цена за млекопроизводителите

Ферихан Ахмедова от ДПС пита премиера за ниската изкупна цена за млекопроизводителите
Публикация   04 Юни, 2015   /     akcent.bg   /     294

Бойко Борисов: Руските санкции се отразиха на животновъдството

Санкциите, които Русия наложи, дадоха отражение в сектор животновъдство, заяви премиерът Бойко Борисов.

Коментарът си той направи по време на вчерашния блиц контрол в парламента. Министър-председателят отговори на въпрос на Ферихан Ахмедова от ДПС във връзка с ниската изкупна цена за млекопроизводителите. "Направихме доста, за да ги компенсираме със средства.

Паралелно с това влизането на разни сирена, палмови масла, сухи млека, отварянето на този пазар за европейските производители създаде конкуренция”, обясни Борисов. Той изрази възмущението си и от нелегалния внос и увери, че е наредил по-засилен контрол. „Когато се правят обществени поръчки, съм поел ангажимент да се напише "по български държавен стандарт".

Тогава се дава възможност именно на нашите производители, които правят прекрасно българско мляко, да имат по-голям пазар", каза Борисов. По думите му не е редно нашето мляко да се продава на 30 ст., а „какви ли не буламачи” да се внасят, пакетират и да се пускат на пазара.

Далеч от проблемите на животновъдите, Борисов коментира и подготовката за местните избори през октомври. Той заяви, че се търсят варианти за справяне с невъзможността на БНБ да отпечата бюлетините.

Премиерът е имал срещи и с шефове на печатници у нас, и с представители на Централната избирателна комисия (ЦИК). Борисов очаква утре да има решение на проблема. Междувременно той разкри, че се следи стриктно и за адресните регистрации месеци преди вота.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha