Вторник, 15 Октомври 2024

Четири водещи в земеделието световни компании помпат добиви на царевицата на землището на ПК

Четири водещи в земеделието световни компании помпат добиви на царевицата на землището на ПК
Публикация   03 Юни, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     437

Продуктовият мениджър на Тимак агро похвали състоянието на всички посеви на кооперацията

Снимки 1,2,3:

Днес на землището на ПК „Зора”- Тръстеник се проведе втори етап от съвместната инициатива на Мегатрон, ДюПон, Пионер и Тимак агро- България „Да се срещнем на полето”, коментира събитието продуктовият мениджър на Тимак агро Александра Живкова.

       В момента се наблюдава вегетативното развитие на царевицата, за храненето на която е изработена специална схема- 15 кг. след сеитбата Тима гроу от типа „висок фосфор”, след това 10 кг. бързо действащ азотен тор Сулфамо. Малко след окопаването  е пръскано с Ферти лидер- аксис, който съдържа цинк и манган за обезпечаване на царевицата от тези елементи.

   Днес се извърши демонстнационно пръскане на растенията с Ферти лидер- трио.

  Най-общо става въпрос за използване на необходимите био- стимулатори, чиято цел е да се повишат добивите.

    Над експерименталните обработваеми площи на ПК „Зора” – Тръстеник, която е домакин на инициативата падналите към момента валежи може да се определят като задоволителни на фона на общото засушаване, обяви председателят на кооперацията Росен Коев. По-скоро всички посеви на г-н Коев да в отлично състояние, уточни Александра Живкова.

  Участие в събитието взеха над 100 земеделски производители от района на Силистра, Русе, Разград и Велико Търново. Сред най-често задаваните въпроси са тези за търсене на специалния ефект от предлаганите схеми за торене, вълнуват се от това как точно е изведена технологията, за да могат точно да я приложат на своите полета. Пред тях се разиграват различни схеми и те трябва да изберат за себе си най-доброто.

  След третия период на инициативата се очаква земеделските производители, които са ги приложили, да жънат значително повече. Става въпрос за високи добиви, на базата на правилно изведена цялостна технология на отглеждане на царевицата, обобщи Александра Живкова.

     Съвременните технологии навлизат бързо и в земеделието- дрон наблюдаваше процеса на пръскане и документираше всичко, кръжейки над пръскачката.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha