Вторник, 15 Октомври 2024

Хотелски комплекс „Дунав плаза” с нова премяна в ореола на старата си слава

Хотелски комплекс „Дунав плаза” с нова премяна в ореола на старата си слава
Публикация   02 Юни, 2015   /      Румен НИКОЛАЕВ   /     478

Съвременен, модерен, с много уют и инвестиция от 2 млн. лева

 


       Снимки: 1,2,3

   

  Броени дни делят русенци и гостите на перлата на Дунавското крайбрежие да преживеят приятни часове в напълно обновения  хотелски комплекс „Дунав плаза”.

  До средата на м. юни емблематичните хотел, ресторант, лятна градина и маркиза ще разкрият резултата от мащабния ремонт, който трудно се побира в 2 млн.  лева.

 

 Хотелът

 

Легловата база е увеличена на 150 удобни за отдих, двойни, по-високи легла, за да се радват посетителите на сладки сънища. Броят на стаите също е нараснал за сметка на административната част. Така има 18 нови стаи, а апартаментите са четири.

Единичните и двойните стаи задоволяват представите за комфорт за туристически и бизнес посещения.

 

   За характерната обстановка, която подчертава идентичността на Дунав плаза, допринасят холовите фоайета на всеки етаж, които откриват красив изглед към обновения  център.

    И за да бъде всичко ясно, ето и каква е ценовата политика. Дунав Плаза  ще предлага нощувки и услуги на цени, съобразени с пазара в Русе. Във всички стаи има безплатен кабелен и безжичен интернет.

 

Преходът между хотелската и ресторантската част осъществява стилен лоби бар, където ще се предлага единствено българското кафе Дъбов от по-високия клас.

 

  В целия хотелски комплекс преобладават пастелни цветове в топла гама- бежево, сиво и млечно кафяво.

 

Ресторантът

 

   Класика, която подчертава оня дух, за който повечето гости на града говорят, аристократичен дух. Концепцията и обзавеждането изцяло са подчинени на комфорта и уюта. Със своите 160 места той е подходящ за сватби, семейни тържества, бизнес срещи и др. Масите влизат в скандално противоречие със стилистиката на европейските тенденции в ресторантьорския бизнес – тук те са значително по- широки и дават възможност на клиентите да чувстват простор както в заведението, така и около себе си.

  И понеже неминуемо ще стане въпрос за храната, то менюто е подчинено на интернационални блюда. За отбелязване е, че кухнята е подчинена на вида клиенти- за събития и а ла карт.

  Майсторите на кулинарията тук имат възможност да ползват гордостта за всяка една кухня, нова печка хоспер /на дървени въглища/. Тя е добре позната испанска технология, работеща на принципа на барбекю.

 

  Новост е зимната градина с 80 места, която има свой облик и съдържа прехода между ресторанта и лятната градина. Тук на прохлада и въздух може да се съберат 120 души, особено почитателите на пици. За първи път този специалитет ще се предлага приготвян на модерна, скъпо струваща пещ. Пицарите вече са придобили специфичните познания на курс в Италия.

 

 

Към края на месец юни своите почитатели и клиенти ще посрещне и Маркизата, любимо място за бизнес срещи и отмора в следобедните и вечерни часове. Тя също ще е изцяло реновирана, като декинг настилка ще допълва атмосферата.

 

И вместо травиален хепи енд или добър край, тази приказка продължава с нови измерения, следвайки традицията на едно прекрасно място, част от аристократичния Русе.

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha