Петък, 20 Септември 2024

Трифон Иванов откри „Каменица фен клуб” в Русе

Трифон Иванов откри  „Каменица фен клуб” в Русе
Публикация   31 Май, 2015   /     akcent.bg   /     420

Футболната легенда ще връчи днес трофея на регионалните първенци.

Най-големият любителски турнир за футбол „Каменица фен клуб” се провежда на стадион „Дунав”.

    

На събитието присъстваха депутатът Свилен Иванов, зам.-кметът Иван Григоров, футболната легенда Трифон Иванов, бившият футболист на ФК „Дунав“ Русе Борислав Богомилов, много гости, футболисти и любители.

 

 Стоилов приветства всички русенци и гости на града по повод тазгодишното издание на турнира. Той заяви, че Община Русе ще продължава да подкрепя развитието на спорта в града, защото той е от изключителна важност за Русе и утвърждаването му като спортен център.

 

Веднага след откриването се проведе приятелска демонстративна среща между отборите на Община Русе и Каменица. Те направиха кратко показно на умения и феърплей, което след дузпи завърши с 5 на 4 за отбора на Каменица. След това приятелите на футбола се впуснаха по терените, за да премерят сили в битката за регионалната Фен Купа и мечтаната квота за Националните Финали на турнира. Неповторимата Фен Купа атмосфера беше подсилена от игрите на корпоративните партньори на турнира. Те раздаваха много награди като смартфони, таблети и множество разнообразни спортни артикули. Изходът от битката в Русе ще стане ясен в неделя (31 май), а Трифон Иванов ще връчи трофея на регионалните първенци.

 

Железният защитник от САЩ94 ще бъде домакин на Националните Финали в края на август. По негова покана кулминацията на турнира ще се проведе в родния му град Велико Търново.

 

Турнирът се провежда за 13-та поредна година, като този уикенд са полуфиналите, в които участие вземат 32 отбора – 28 от русенска област и 4 от силистренска. По регламент участниците са разпределени в 8 групи по 4 отбора. Победителите от тази фаза на футболното състезание ще имат възможност да участват на финалите през септември във Велико Търново. Голямата награда за победителите в любителския турнир „Каменица фен клуб” е пътуване до столицата на футбола – Барселона.

           

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha