Вторник, 15 Октомври 2024

Международният технически панаир показва раздвижване на пазара за инвестиционни стоки

Публикация   19 Май, 2015   /     akcent.bg   /     524

 

       Пазарът на инвестиционни стоки в България се раздвижва – това показва профилът на изложителите, които вече заявиха участие в предстоящия Международен технически панаир. Фирми активно ангажират експозиционни площи, макар до началото на деловия форум да има повече от четири месеца.  Той ще се проведе от 28 септември до 3 октомври 2015 г. в Международен панаир Пловдив.

       Сред първите участници  преобладават машиностроителни компании, производители и търговци на електрическо и електронно оборудване, на строителна техника и материали.  Според  експертите тези отрасли имат най-добри перспективи за развитие, след като в края на миналата година България излезе от голямата рецесия.

       Трайната тенденция за увеличаване на износа на наши стоки и  отварянето на оперативни програми, по които  предприятията могат да получат от еврофондовете финансиране за обновяване,  са факторите, влияещи за засилващото се търсене на  машини и съоръжения за промишлеността.  Предстоящият бум в строителството се обяснява с националната програма за саниране на жилищни блокове и с ускореното изграждане на магистрали и други инфраструктурни обекти.

       Фирмите, свързани с тези сектори, предпочитат да презентират изделията си на  Международният технически панаир в Пловдив, тъй като е един от най-авторитетните форуми за инвестиционни стоки и технологии в Югоизточна Европа.  Компании, които имат нови продукти, са тук заради шанса да ги покажат пред представители на близо 40  държави, да се съпоставят с конкурентите си и да намерят нови клиенти, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив.

       Изложителите отново получават атрактивни отстъпки и бонуси, тъй като продължава да действа програмата за подкрепа на бизнеса, която националният изложбен център осъществява от 2009 година.

       Най-значимата на Балканите среща на технологичния сектор дава възможност иновациите да бъдат демонстрирани пред десетки хиляди посетители от България и Европа – основно предприемачи, собственици на фирми, мениджъри и специалисти.  Очаква се около 30 000 гости да разгледат тазгодишното издание на Международния технически панаир в Пловдив.

       Той  обхваща 87 бранша на икономиката, включва девет специализирани изложби: „Акватех“ (за технологии и управление на водите), Аутотех“ (за транспорт и автосервизно оборудване), „Елтех“ (за електроника и електротехника), „Енеко“ (за енергетика и екология), „Инфотех“ (за информационни технологии), „Интермин експо“ (за минна промишленост), „Машиностроене“, „Стройтех“ (за строителни материали, машини и технологии) и „Химия“. 

      

 

На снимката:  Атрактивните презентации на нови продукти са запазена марка на Международния технически панаир в Пловдив, където български и чуждестранни компании предлагат инвестиционни стоки и технологии.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha