Петък, 20 Септември 2024

33-ма застават на старта на писта Русе 2015

33-ма застават на старта на писта Русе 2015
Публикация   16 Май, 2015   /     akcent.bg   /     673

В май-мощният клас

Снимки 1,2,3: 33-ма състезатели са заявили до момента участие в надпреварата „Писта Русе“, кръг от държавния шампионат по автомобилизъм на писта, който ще се проведе през уикенда в Русе,съобщиха организаторите на състезанието.

Пилотите ще се състезават  в 3 класа – „Спорт“, „Туринг“ и „Макси“. В най-мощния  – „Макси“, сили ще мерят най-добрите български пилоти, сред които Константин Маршавелов с Мицубиши Ево 010/2200см3, Румен Дунев – с Мицубиши Ево 9, Илия Царски с Мицубиши Лансер и др.

За първи път тази година старт-финала ще бъде не на бул. „България“, а на кръстовището на бул. „Цар Освободител“ с бул. „Хр. Ботев“. Регламентът на състезанието предвижда състезателите да направят по 2 гонки от по 20 минути.

Една от най-големите атракции за зрителите  ще бъде суперколата SIN R1 RS, която за първи път ще бъде представена в Русе, а специално този модел ще блесне за първи път в България! Любителите на високите скорости ще имат възможността и да се повозят в нея, чрез „ринг такси”.

   Концерт на Валди Тотев и група Old Guns ще имат днес след квалификациите за място, демонстрации с рали автомобили, мотори и крос машини,  и дрифтове ще радват още зрителите.

Официалните тренировки ще бъдат в събота от 13.30 до 15.30  часа и след това от 16 до 17.30 часа.

 В 9,30 ч. в неделя, 17 май, ще бъде официалното откриване, половин час по-късно ще бъде даден първият старт. Предварителната програма предвижда състезанието да продължи до 15 часа, след което ще бъде обявено официалното класиране и ще бъдат наградени победителите.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha