Чаша червено вино на ден е полезна за здравето на диабетиците и за тяхното сърце, тъй като увеличава нивата на "добрия холестерол", установи проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".
Учени от САЩ и Израел проследили здравния статус на 224 диабетици в продължение на 2 години. Те били разделени на три групи, които консумирали дневно съответно по чаша червено, бяло вино и вода.
Тези от първата група, които били на червено вино, показали най-добри резултати в кръвните тестове.
Изследваните пациенти имали диабет тип 2, който се свързва със затлъстяването. Всички те били подложени на средиземноморска диета през 2-годишния период на проучването. При хората, които били на бяло и червено вино, било наблюдавано и подобрение при обработването на захарта в организма им.
Според екипа на Меир Стампфър от Харвардския медицински институт добрият холестерол се влияе от неалкохолна съставка, съдържаща се в червеното, но не и в бялото вино. Тя също намалява риска за сърцето при пациентите с диабет от тип 2.
Коментари
Все още няма коментари!
Коментирай