Вторник, 15 Октомври 2024

Смесената българо- турска гранична комисия заседава днес в Русе

 Смесената българо- турска гранична комисия заседава днес в Русе
Публикация   30 Апр, 2015   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     482

Обсъдени бяха проблемите по състоянието на подвижния състав и инфраструктурата

    Съвещание на смесената българо- турска гранична комисия се проведе днес в административната сграда на "Булмаркет ДМ". На нея беше извършен анализ на общата дейност на гранична гара Капъкулепрез 2014 г.

  Участие в слещата взеха TCDD, БДЖ АД, БДЖ ПП ЕООД, БДЖ ТП ЕООД, "Булмаркет ДМ" ООД, ДБ Шенкер рейл България ЕООД, "Рейл карго Австрия" АД, "Рейл карго кариер" ЕООД, ДП НКЖИ.

 Сред обсъжданите въпроси бе и този за наема при използване на железнични вагони.

 В началото на срещата зам. управителят на "Булмаркет ДМ" Димитър Баев поздрави участниците в срещата и от името на домакина Станко Станков, като акцентира върфу факта, че товарите през Капъкуле в последно време бележат значителен ръст, и то заради българските частни превозвачи ДБ Шенкер рейл България ЕООД и "Рейл карго Австрия" АД.

 Булмаркет, който е първият частен ж.п. превозвач у нас все още няма влак, но се очаква скоро това да стане и бъде осъществена и тази вид връзка с дългогодишните партньори на компанията, клиенти на растителни масла, шротове и др. в южната ни съседка..

 Липсата на електрификация на 80 километровото трасе в покраничния район Димитровград- Свиленград и използването на дизелова тяга определено се отразява върху ефективното използване на ж.п. транпорта, посочи този факт  Баев като един от съществуващите проблеми.

 Техническото състояние на подвижния състав, закъснения на влаковете поради проблеми с инфраструктурата или инциденти водят до закъснения, увеличен престой на влаковете и непредвидена смяна на персонала, което допълнително оскъпява услугата и налага до спешна реорганизация, заяви зам. управителят на Булмаркет. От страна на фирмата още участие взе директорът на ж.п. транспорта Стефан Иванов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha