Понеделник, 20 Май 2024

Автомоделно шоу за русенци през почивните дни

Публикация   18:03     16 Юни, 2011 /     akcent.bg   /     521


 

Модел клуб Кинетик, съвместно с Община Русе организира през двата почивни дни демонстрации за запознаване с  автомоделния спорт.

На 18.06.2011 – събота, от 9 до 13 часа пред Съдебната палата ще бъдат предоставяни напълно функциониращи автомодели на желаещи да ги управляват по предварително подготвена писта. Целта на демонстрацията е да се даде възможност, предимно на младежи, незанимавали се до момента с автомоделния спорт, да изпитат удоволствието от него. Инструктори на желаещите да управляват модели ще бъдат състезатели от клуб Кинетик, постигнали значителни успехи в автомоделизма – Тодор Томов и Свилен Манев /републикански шампиони в клас Electric Team за 2009 г./, Момчил Димитров /републикански шампион в клас Electric Touring за 2010 г./, Страхил Димитров /републикански шампион в клас Electric Team за 2010 г./. Записване за участие ще се правят на място.

В неделята /19.06.2011/, от 9 до 14 часа на автомоделната писта на новия митнически терминал ще се проведе демонстрационна тренировка. Тренировката ще е с формат на стандартно състезание по автомоделизъм – свободни и контролирани тренировки, квалификации за място и финали. Ще се проведат стартове в класовете 1:10 Electric Touring и 1:10 Electric Super Sock. По време на събитието ще бъдат разясняване правилата, класовете и особеностите на автомоделния спорт.

          Демонстрациите се провеждат с любезното съдействие на ХобиДик ООД и Нестле България.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha