Петък, 20 Септември 2024

„Кентавър Русе” и Русенският хиподрум – домакини на Държавното първенство по всестранна езда

„Кентавър Русе” и Русенският хиподрум – домакини на Държавното първенство по всестранна езда
Публикация   02 Апр, 2015   /     akcent.bg   /     469

 

В дните преди Великден – от 09 до 11 април 2015г., Русенският хиподрум ще бъде домакин на провеждащото се  за 12-та поредна година Държавното първенство по всестранна езда и съпътстващи турнири/обездка в четвъртък, крос – кънтри в петък и конкур ипик в събота/.

Обновено трасе и нови кросови и конкур ипични препятствия, съобразени с високите  изисквания на международната федерация по всестранна езда /FEI/  очакват пристигането на състезатели от най-елитните конни клубове в страната.

Организаторите от „КЕНТАВЪР РУСЕ“ са подготвили и други интересни мероприятия по време на провеждането на турнирите. За децата ще има различни забавления, както и възможност за разходка с пони. По-големите ще могат да посетят ресторанта на открито и през трите дни на състезанията. За желаещите да се запознаят по-отблизо с конете ще бъде на разположение квалифициран инструктор за уроци по езда за начинаещи.

През вторият ден от турнира - в петък – 10 април 2015г., съвместно с Общински приют Русе и младежката организация на Ротари – Ротаракт клуб Русе, ще се проведе благотворителна кампания „Осинови кученце“.   Гостите на Хиподрума ще имат възможност да си поиграят с някои от питомците на приюта, да ги разходят и да ги осиновят.  Предвидени са  и игри с публиката по време на почивките на състезателите.

Досега са записани за участие  40 коня от 12 клуба.

   За „Кентавър - Русе“ ще стартират : Александра  Пенчева на 14 години с два коня – Вранглер и Джеронимо, Вероника Искърова с два коня: Съни Дрим и Армагедон, Рени Кръстева с Голд Мен и сензацията Калина Димова на 11г. с Дим – дебютно участие на младата надежда в Държавният спортен календар.

В демонстрационно прескачане на препятствия в събота ще се представят бъдещите кросови ездачи: Магдалена Пенкова с Джеронимо и Валерия Костадинова с Каталог от „Кентавър Русе“ и децата на „Калоян 92“ от Арбанаси. 

         Връчването на наградите за победителите  ще стане  в събота по обяд, след приключване на всички  класове от Кмета на град Русе – г-н Пламен Стоилов, от ръководството на БФКС и от спонсорите на турнира.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha