Даниел Ковачев стана първият победител на карт пистата в Мега мол

Даниел Ковачев стана първият победител на карт пистата в Мега мол
Публикация   18:01     12 Юни, 2011 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     753

След драматична битка Румен Дунев отстъпи с атрактивната гонка на финала

 

 

 

      Освен че русенци могат вече да ползват за свое удоволствие и спорт новооткритата картинг писта м Мега мол, снощи зрителите имаха възможност да наблюдават уникално за града ни състезание- надпревара на най-добрите пилоти в пистовия шампионат в страната, организирана от пилота на Русе кар моторспорт и негов шеф Росен Даоскалов.

Макар началото да се оказа леко дезорганизирано заради забавяне на пилотите на трасето на пътен възел Волов, с времето нещата си дойдоха на мястото.

Очертаха се два полуфинала с по 8 състезатели, които просто показаха, че са биткаджии. Макар с леко забележими разлики в картовете, всичките състезатели преследваха първото място и се бореха с всеки завой за победа. В първия полуфинал Румен Дунев, когото всички знаят, че има доста часове зад волана на картинга, победи с най-добро общо време. Във втория полуфинал това направи Филип Игов.

Финалът наистина беше повече от драматичен. Повечето зрители, в кръвта на които също тече бензин, си имаха фаворити и емоционално ги подкрепяха. Очакваната борба между Дунев и Игов не се състоя… но на мястото на Игов се появи Даниел Ковачев.

   Малко след средата на състезанието /общо 10 обиколки по 400 м. трасе/ Ковачев настигна Дунев. Всички, които познават карането на многократния републикански шампион знаят добре, че Дунев няма „навик” да не завършва първи или да пропуска състезатели пред себе си. Това обаче са случи в един от завоите и Даниел със своя видимо по-бърз карт показа, че и заслужава първото място.

След награждаването домакинът Росен Даскалов със стилен коктейл благодари на колегите си пилоти за отзивчивостта /Димитър Илиев беше тук специално за картинг надпреварата/, а Румен Дунев изрази благодарността на колегите си, че за първи път някой от тях прави подобно нещо по време на състезание.Тържеството уважи и кмета Божидар Йотов.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha