Губернаторът Бурджиев и ръководството на Гюргево обсъдиха проектни идеи между България и Румъния

Губернаторът Бурджиев и ръководството на Гюргево обсъдиха проектни идеи между България и Румъния
Публикация   04:14     04 Фев, 2015 /     akcent.bg   /     694

Областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев проведе днес две работни срещи в град Гюргево, Румъния. Губернаторът се срещна с Василе Мустъця – председател на Окръжен съвет – Гюргево във връзка с подписаното между двете администрации Споразумение за сътрудничество през новия програмен период 2014 – 2020 година. Участници в срещата бяха и Лили Ганчева – изпълнителен директор на Асоциация Еврорегион Данубиус, Катя Горанова – изпълнителен директор на Бизнес център за подпомагане на МСП, Нику Мърдале – директор на Дирекция „Международно сътрудничество, стратегии и проекти” и неговия заместник Мируна Ефтимиу.

 

 

Обект на разговорите бяха проектните идеи по програмата за Трансграничното сътрудничество между България и Румъния, определени след проведени редица срещи между потенциални бенефициенти / побратимени общини, институции и неправителствени организации/. Единодушно бяха посочени като приоритетни инфраструктурните проекти, общите мерки и управление в извънредни ситуации, популяризирането на културно и природно наследство, увеличаване на капацитета на сътрудничеството и ефективността на публичните администрации и др.

 

 

По-късно Бурджиев проведе среща и с Нина Кришу – Префект на Префектура Гюргево. Кришу изрази желанието за сътрудничесто по отношение на обществения ред и сигурност от румънска страна. Стефко Бурджиев беше запознат с т.н. А.Т.О.П – Консултативен териториален орган за обществен ред. Чрез своята дейност тази организация представлява и насърчава интересите на населението с цел осигуряване на обществена сигурност и безопасност.

 

 

 Срещите се на Областният управител Стефко Бурджиев с румънските предствители бяха организирани със съдействието на Асоциация Еврорегион Данубиус.                                 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha