За Бабинден в АГ-комплекса в Русе- 17 годишна ражда за трети път, 42 годишна за първи

За Бабинден в АГ-комплекса в Русе- 17 годишна ражда за трети път, 42 годишна за първи
Публикация   04:08     21 Ян, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     835

Д-р Хубчев: Големите гърди са по-важни преди раждането, не значат повече мляко при кърмачките

 

 

 

 

В момента най-младата родилка в АГ-комплекса навръх Бабинден е 17-годишна циганка, която чака трето дете. В същото време българска на 42 години чака първата си рожба.

 

 

За българите все по-важно е да се осигури нормален живот на децата, както и майките все повече отлагат раждането, като дават приоритет на професионалното си развитие. В повечето български семейства се раждат по две деца, въпреки и желанието в голяма част те да са три. Но родителите смятат, че трябва да осигурят образование на децата си, а реално възможностите им не надхвърлят за повече от две.

 

Циганската психика е друга, смята д-р Хубчев на база многобройните си наблюдения. За ромските фамилии момичето означава пари и затова една достигнала зрялост девойка се продава като булка. 13-14 годишни те раждат първите си деца. Такъв е и случаят със 17-годишното момиче, което в момента чака трето дете.

 

Колкото до дискетираната днес тема и твърдението на учени от БАН, че русенски имали най-големи гърди в страната, д-р Хубчев смята, че гърдите на жените не са толкова важни при кърмене, колкото преди да се направи бебето. А и като кърмачки не винаги големите гърди са пълни с мляко, това не е показател. А като цяло областният гинеколог смята, че женските гърди са въпрос на естетика и че за "всеки влак си има пътници". А колкото до личната му оценка за големите гърди, експертът- гинеколог нито патвърди, нито отрече значимостта им като част от визията на харесваните жени.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha