Петък, 20 Септември 2024

Стойка Петрова от боксов клуб "Русе" е Спортист на годината 2014

Стойка Петрова от боксов клуб
Публикация   17 Ян, 2015   /     akcent.bg   /     508

В зала „Европа“ а Доходното здание бяха връчени наградите „Спортист на годината“ 2014. На събитието присъстваха кметът на Община Русе  Пламен Стоилов, зам.-областният управител Явор Янчев, зам.-кметът  Иван Григоров, зам.-кметът Димитър Наков, народният представител Пламен Нунев, както и състезатели, треньори, представители на спортни клубове и преподаватели по физическо възпитание и спорт.

 

 

Церемонията започна с приветствие на зам.-областния управител Явор Янчев, който подчерта, че това е една прекрасна инициатива, свързана с насърчаването на спортните успехи в нашия град и областта. „Резултатите на нашите спортисти, техните усилия, воля, хъс и непримиримост са гордост за всички нас и за това ние трябва да ги ценим и подкрепяме“, допълни  Янчев.

 

 

Кметът Пламен Стоилов от своя страна благодари на състезателите, затова че ни дават самочувствие Русе да е спортен град. Повече от четири години активно се работи за изграждането на материалната база, защото нашите състезатели и треньори го заслужават.  Стоилов обеща 2015 година да е една много силна година за подобряване на спортната база. С гордост заяви, че с активната работа на народните представители, Спортното училище ще получи много сериозна подкрепа от държавата, по отношение на ремонта не само на самата сграда, но и на спомагателни терени, на придобиване на собственост върху общежития. Очаква се в най-скоро време да приключи ремонтът и на Гребната база. Кметът гарантира пълна подкрепа на Община Русе за състезатели, треньори и клубове. Общината се ангажира и ще работи изключително активно, за да бъдат предоставени добри условия за спорт. Накрая изказа благодарност на всички, които са положили много труд, за да успеят да запазят гр. Русе на спортната карта на България със своите успехи, медали и резултати.

 

 

Великолепната десетка се избира от спортни журналисти в града, чрез анкета на вестник „Утро“ и Община Русе. Това допитване класира най-високите постижения на русенския спорт през изминалата година. В анкетата се включиха 15 спортни журналисти от Русе, които номинираха 22-ма състезатели. Главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов приветства участниците в класацията и благодари на Община Русе за подкрепата. Той пожела на всички присъстващи догодина това събитие да се проведе в новата Спортна зала.

 

 

След приветствията започна официалната част на церемонията – връчване на наградите. Най-добрите русенски спортисти за изминалата 2014 година са:

-     На десето място в класацията е четворката акробати от "Локомотив" /Русе/ в състав Мартин Стоянов, Ивайло Велев, Мариян Великов, Стоил Стоянов, които са събрали 33 точки. Наградата връчи спортният журналист на вестник „Утро“ Георги Христов“.

-     Деветото място във великолепната десетка е за Владимир Тушев с 54 т. Той тренира спортна гимнастика в клуб "Акро". Наградата връчи зам.-кметът Димитър Наков.

-     Осма позиция е за Александър Тодоров с 61 точки. Той тренира спортна стрелба в клуб „Локомотив“. Наградата връчи зам.-кметът Иван Григоров.

-     На седмо място с 62 точки е Беренике Фалдум - кану-каяк от клуб "Локо". Наградата връчи народният представител Пламен Нунев.

-     Шестата позиция в класацията е за Денис Димитров с 65 точки - лека атлетика, клуб "Локомотив". Наградата връчи зам.-кметът Иван Григоров.

-     На пето място е баскетболистката Зорница Костова с 67 точки от клуб "Дунав 8806" - капитан на отбора. Наградата връчи зам.-кметът Димитър Наков.

-     Четвъртото място с 70 точки е боксьорката Светлана Каменова от клуб "Русе". Наградата връчи Пламен Нунев.

-     На трето място с 85 точки се класира каратиста Тодор Събев от клуб "Динамо". Той тренира джу-джицу в клуб "Динамо" и е бронзов медалист на световно първенство за мъже, европейски шампион по карате за мъже, 7-и на европейско по джу-джицу, трети на балканско по джу-джицу, държавен шампион.  Наградата връчи зам.-кметът Иван Григоров.

-     На престижното второ място с 86 точки е Севда Асенова – боксьорка в клуб "Русе". Тя е европейска вицешампионка за жени, шампионка на турнир в Мароко, втора на турнир в Турция, държавен шампион, шампионка на купа "България". Наградата връчи главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов.

 

 

-      Фаворитът в тази класация събрала 146 точки е Стойка Петрова от боксов клуб "Русе". Тя е европейска шампионка за жени, пета на световното първенство, носителка на купа "Странджата", шампионка на международни турнири през годината в Турция, Доминиканска република, Мароко, шампионка на купа "България". Наградата връчи кметът Пламен Стоилов.

 

Церемонията продължи с приза за най-добър приложник - Славейко Петров (клуб "Приста"), най-добър треньор - Павел Сяров (клуб "Русе") и най-добър отбор за 2014-та – за поредна година баскетболния клуб „Дунав 8806“.

За втора година с грамоти бяха отличени трима учители по физическо възпитание и спорт, водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри на Министерството на образованието и науката през учебната 2013/14г.

-     Татяна Пенчева - Водач на отбора по бадминтон на ученици  от  VIII-Х клас от МГ „Баба Тонка", класирал се на второ място на финалите на Ученически игри в гр. Севлиево;

-     Красимир Петров – Водач на отбора по бадминтон на момичета от 5 – 7 клас от ОУ „Л.Каравелов“, класирал се на второ място на финалите на Ученическите игри в гр. Разград;

-     Йордан Босев – Водач на отбора по волейбол на юноши от 8-10 клас от ПГЕЕ “Ап.Арнаудов“, класирал се на трето място на финалите на Ученическите игри в гр. Добрич.

 

Връчиха се и три статуетки "Спортен Олимп" от името на президента на българската федерация по борба, вицепрезидент на БОК и спортист номер 1 на Русе за 20 век  - Валентин Йорданов. Тези статуетки са дело на русенския скулптор Делян Хубанов и са за най-добрия спортист - Стойка Петрова от боксов клуб "Русе", за най-добрия отбор – баскетболен клуб „Дунав 8806“ и най-добър треньор – Павел Сяров. Понеже г-н Йорданов беше в САЩ, наградите връчи главният редактор на вестник „Утро“ Младен Любенов.

В края на церемонията моментът бе запечатан с обща снимка.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha