ММА боецът Светлозар Савов за шести път вади кръста

ММА боецът Светлозар Савов за шести път вади кръста
Публикация   04:02     06 Ян, 2015 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     910

Пет пъти е най- бърз и съобразителен в Дунава, един- в родната Златарица

Снимки 1,2,3: 26-годишният ММА състезател и шампион на WFC, Светлозар Антонов Савов от град Златарица за пети път извади кръста. Пет пъти той успява да бъде най-бърз и съобразителен в Русе и да стигне най-бързо във водите на Дунава

Светльо се бори днес за кръста с още 12 души /поради лекарска забрана един от записаните не бе допуснат/. Температурата на водата е 3 градуса.

Митрополит Наум закичи златно кръстче на най-добрия и с явно най-голям късмет плувец. Традиционните хавлия и 100 лева път даде кмета, а зам. областният управител Станимир Станчев подари икона, познавайки според думите му добре Светльо и го похвали за трудолюбието в спорта и в живота. Миналата година той завърши магистратура по кинезитерапия в РУ.

Най-координираният плувец за първи път се гмурка за кръста в родната си Златарица. През 2008 г. решава да направи това в Русе, но поради ледените води хвърлянето на кръста не се провежда. Тогава отново отива в Златарица и този път късметът е на негова страна.

От водите на Дунава в Русе той вади кръста през 2009, 2010, 2011, 2013 и тази година. При едно от участията му малко закъснение щеше да го лиши от късмета да спечели кръста.

 

     ММА боецът през декември защити колана си към една словенска федерация, като на 20.12 победи съперника си в кат. до 84 кг. През миналата година взе участие и се състезава в САЩ, като и през настоящата година планира спортна изява зад Океана.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha