Дунавски фестивал на изкуствата и занаятите отвори врати в Русе

Дунавски фестивал на изкуствата и занаятите отвори врати в Русе
Публикация   03:49     02 Дек, 2014 /     akcent.bg   /     687

 

Днес в хотел „Рига“ беше открит първият двудневен панаир за изкуства и занаяти в град Русе, организиран от Дунавския център за изкуства и занаяти. На събитието присъстваха зам. областният управител  Станимир Станчев, зам.-кметът по хуманитарни дейности  Иван Григоров, представител на Министерството на културата в лицето на Весела Кондакова, както и гости и участници от чужбина.

Григоров приветства гостите и организаторите на официалното откриване на фестивала с думите, че това е една добра, типично българска инициатива и се надява това събитие да стане традиция за Русе. Той пожела отличен успех и гарантира пълна подкрепа от страна на Община Русе за бъдещите начинания на Дунавския център за изкуства и занаяти.

Концепцията на дунавския панаир се основава на известния „Европейски коледен пазар“ с голямо разнообразие от щандове, на които ще се покажат занаятчийски, културни и художествени изделия на производители. Организаторите на събитието предвиждат благотворителна акция и 25 % от събраните средства ще бъдат дарени на бедстващи от наводнения райони.

Към фестивала е предвидена и съпътстваща програма, която ще включва местни културни събития, танци, произведения на изкуството, музикални изпълнения, модно ревю и прически.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha