Петък, 20 Септември 2024

ФК „Медика” със Супер купата по мини-футбол

ФК „Медика” със Супер купата по мини-футбол
Публикация   01 Дек, 2014   /     akcent.bg   /     769

 

 

Отборът на футболен клуб „Медика – Русе” стана носител на Супер – купата по мини-футбол на Русе. На финалният мач в петък вечерта, футболистите победиха тимът на „Катеначо” с 2:1.

Мачът се игра на терена на Арена Русе в спортен комплекс „Ялта”. Организатор на турнира бе Българската асоциация по мини – футбол, а организаторът за Русе Калоян Георгиев връчи купата на победителите.

Първото полувреме завърши при резултат 0:0. В началото на второто полувреме, тимът на ФК „Медика” откри резултата с точно попадение на Алексей Рибчев. Няколко минути по-късно резултатът бе изравнен. Победата за медиците дойде в последните минути на двубоя с точно попадение защитника Михаил Филипов.

Със спечелване на купата, тимът на ФК „Медика” получи правото да представя Русе през пролетта на национално ниво в Лига България.

По време на мача, отборът на лечебни заведения „Медика” за първи път игра с нова си екипировка марка JOMA (които обличат и националния тим по футбол) закупена от д-р Кирил Панайотов.

След двубоя, капитанът на тима Александър Андреев се похвали, че само за година в аматьорския мини-футбол са постигнали повече от очакваното- три златни купи от турнири, една сребърна и купа за феърплей. Той изрази благодарност към всички, които подкрепят спорта за здраве, организационно и финансово.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha