Петък, 20 Септември 2024

Кличко разби мечтите на Кобрата и цяла България!

Кличко разби мечтите на Кобрата и цяла България!
Публикация   16 Ноемв, 2014   /     akcent.bg   /     393

Кубрат Пулев отстъпи пред Владимир Кличко в зрелищен, но сравнително кратък двубой пред препълнената О2 Арена в Хамбург.

Първият рунд бе изключително динамичен и двамата не губеха време в изчакване на противника. Малко след началото му обаче Пулев допусна момент на невнимание и бе повален от Кличко. Българинът се отнесе с насмешка към ситуацията, но явно положението му бе по-тежко, тъй като почти веднага след това Кличко го повали втори път. До края на рунда българинът успя да успокои темпото и да се оттегли в почивка.

През втория рунд украинецът продължаваше да изчаква своите моменти и да нанася солидни удари. Следващата част започна с привидното усещане, че мачът се успокоява и навлиза във фаза на тактическа битка. Световният шампион като че ли успя да излъже Пулев в спокойно темпо и нанесе изненадващ силен удар, последван от интензивна серия и Кобрата се озова за кратко отново на земята.

Четвъртата част бе сравнително равностойна и двамата боксьори понесоха тежки удари. Петият рунд се разви по подобен начин с първите три, но този път Пулев не успя да се изправи, след като беше повален и победата бе за Владимир Кличко.

Срещата бе чакана от Пулев близо две години, отлагана и съпровождана с характерните за най-високото ниво на професионалния бокс словесни нападки. Вчера Кличко и Пулев преминаха през кантара, който отреди лек превес за българина - 111 кг. 584 гр. срещу 111 кг. 130 гр. за украинеца. Въпреки разменените остри думи напоследък, двамата символично си стиснаха ръцете по време събитието. Световните къщи за залози даваха сериозно предимство за Кличко, отреждайки коефициенти за негова победа между 1,15 и 1,30, докато триумф за Кобрата се оценяваше между 3,40 и 5,20.

Владимир Кличко доминира в тежката категория на световния бокс през последните 10 години, в които няма загуба. След като на 14 октомври 2000 печели WBO титлата срещу Крис Бърд, той успява да събере всички налични пояси в категорията (IBF, IBO, WBO и WBA). Последният от тях (WBA) е завоюван през 2011 г. от Дейвид Хейн. Роденият на 25 март 1976 г. Кличко е висок 198 см и досега в кариерата си имаше 62 победи (52 с нокаут) и само 3 загуби. Той е носител на златен олимпийски медал в свръхтежка категория на аматьорския бокс от Атланта 1996 г.

Кубрат Пулев е роден на 4 май 1981 г. в София. Носител е на Интернационалната титла на IBF в тежка категория след победа над Травис Уолкър през 2011 г. През 2012 г. печели и европейската титла в тежка категория на Европейския боксов съюз. На професионалния ринг Кобрата бе непобеден досега с 20 триумфа, 11 от които с нокаут.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha